Inici Destacats La Torre de Claramunt obre al públic l’antiga mina ‘Maria Asunción’

La Torre de Claramunt obre al públic l’antiga mina ‘Maria Asunción’

COMPARTIR

El passat diumenge 2 d’abril va tenir lloc una jornada de portes obertes a la Mina María Asunción situada al Pla de la Torre (ctra. C-244 km.7), un nou espai turístic que l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha recuperat en una primera fase.

La jornada de portes obertes va comptar amb la presència de regidors i l’alcalde del municipi, Jaume Riba. L’activitat va incloure visites guiades a l’espai a càrrec de Cat Patrimoni, una petita exposició d’eines que s’utilitzaven en l’explotació minera, una presentació fotogràfica dels fòssils d’elefant d’un milió d’anys d’antiguitat i finalment un vermut de cloenda per a tots els assistents.

La construcció de la mina Maria Asunción està estretament relacionada amb el desenvolupament de la manufactura del cotó a Igualada durant la segona meitat del segle XIX, concretament quan diferents industrials igualadins varen projectar i aixecar fàbriques accionades amb vapor. Arran d’aquest fet, sorgeix un gran interès per les explotacions dels jaciments de carbó a la comarca.

L’alcalde Jaume Riba ha explicat que “el treball ha suposat la recuperació arquitectònica i històrica d’una part del patrimoni de la Torre de Claramunt en una primera fase. La voluntat és seguir amb el treball i recuperar més espais i continuar ampliant l’oferta turística i cultural del municipi”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*