Inici Societat La Torre de Claramunt inaugura un nou espai de la Gent Gran

La Torre de Claramunt inaugura un nou espai de la Gent Gran

COMPARTIR

02La Torre de Claramunt inaugurava el passat diumenge 24 el nou espai de la Gent Gran a la sala gran de la dreta del que sempre ha estat del Restaurant de la Piscina, un espai ampli amb accés a peu pla, sense barreres arquitectòniques, llum natural, accessos als lavabos també a peu pla sense obstacles per arribar- hi de fàcil accés, al centre del nucli urbà i amb zona d’aparcament.

El nou espai, que ha estat rehabilitat i adaptat, està molt a prop del centre social Sant Joan Baptista on hi  ha contínuament moviment de persones i una persona responsable que vetllarà pels dos espais. Per a dotar de contingut el nou espai, es va crear un grup de treball, conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Anoia, on hi cooperen cinc ajuntament més , per poder realitzar tallers, i activitats dirigides variades  i dinamitzar així aquest col·lectiu, tanmateix especial i amb necessitats diferents i complexes, sempre amb els objectius d’adoptar una mirada cap a la gent gran més proactiva i positiva i dinàmica.

L’acte d’inauguració va tenir lloc en el marc de la celebració de la Setmana de la Gent Gran que enguany comptava amb un gran programa d’activitats a causa del final de les restriccions per la Covid.

Així, la Setmana de la Gent Gran començava el dijous 21 amb una excursió a Les Bodegues Torres de Vilafranca del Penedès amb esmorzar i dinar a Mas Sunyol i amenitzada a l’acabar amb ball amb el duet Alma.

Enguany l’àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament va homenatjar a aquelles parelles residents al municipi que han celebrat les noces d’or durant els anys 2020, 2021 o bé que les celebraven al llarg d’aquest 2022 . Així, divendres 22, es van reunir 9 parelles al restaurant Mas Vivencs i se’ls hi va oferir un dinar on l’alcalde, Jaume Riba i la regidora de Cultura i Festes, Ana Madrid, els van obsequiar amb un detall  personalitzat commemoratiu de l’acte i una planta.

El mateix divendres a la tarda es va realitzar un berenar i el ja tradicional bingo. Dissabte 23 d’abril, al pavelló d’esports, es celebrava l’acte central de la festa, el dinar de la Festa de la Gent Gran que va estar amenitzat amb la Mayte Carreras, humorista i cantant. A l’hora dels postres, l’alcalde i autoritats van entregar una placa commemorativa a les  persones de més edat del municipi  que no haguessin estat ja homenatjades anys anteriors. Concretament, van ser 9 persones. Alguns d’ells no van poder assistir, però es lliurarà la placa personalment al seu domicili. Les persones homenatjades són: Julia Lopez Torrecillas, Antonio Maldonado Aznar, Juana Jimenez Vilchez, Antonio Jimenez Gervilla, Maria Orozco Ruiz, Manuela Fuentes Parrado, Eusebio Granero Garcia, Nieves Antonio Fernández i Eugenio Catalan Salvador.

L’alcalde, Jaume Riba, va manifestar la seva alegria en poder tornar a celebrar actes com aquests i va convidar a tothom a gaudir del nou espai per a la Gent Gran “un espai dedicat a l’envelliment actiu i saludable creat  amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones”

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*