Inici Societat La Torre de Claramunt inaugura els espais parroquials de Torrescasana, al nucli...

La Torre de Claramunt inaugura els espais parroquials de Torrescasana, al nucli de Vilanova d’Espoia

COMPARTIR

L’església de Sant Salvador de Vilanova d’Espoia i el seu entorn és un espai emblemàtic del municipi de la Torre de Claramunt, format el seu conjunt per l’església romànica construïda a mitjans del segle XII, la casa parroquial “espai Torrescasana” i els terrenys annexs que la parròquia, en el seu dia, va cedir a l’Ajuntament.

Dissabte, després d’uns mesos d’adequació i urbanització d’aquest terrenys a zona verda, situats a la part posterior de l’església, i de les obres de rehabilitació de la façana oest de l’església, va tenir lloc la inauguració.

L’acte es va iniciar amb una missa celebrada per l’Excm. i Rvdm. Sr. Agustí Cortés, bisbe de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, acompanyat de Mn. Pep Aguilar, rector d’Espoia i amb la presència del president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, l’alcalde de la Torre de Claramunt, Jaume Riba i regidors del consistori. A l’ofici solemne també hi van assistir altres membres de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat i veïns i veïnes del nucli d’Espoia i del municipi.

Seguidament, i a l’exterior de l’església va tenir lloc l’acte d’inauguració i benedicció dels espais parroquials. Durant els parlaments, l’alcalde de la Torre de Claramunt va manifestar que eren unes obres molt necessàries per preservar el conjunt arquitectònic i el seu entorn, tant pels seus valors patrimonials com pels socials i culturals. En aquest sentit, l’alcalde es congratulava de l’acord per la utilització de l’“espai parroquial Torrescasana” al servei de la comunitat.

El president de la Diputació de Barcelona, va assenyalar que la Diputació de Barcelona està al costat dels municipis i aposta per la recuperació del patrimoni. I va continuar “celebrem a Vilanova d´Espoia la recuperació d’un espai central del poble, el conjunt de Sant Salvador, que presideix una comunitat que pot enorgullir-se de ser mil·lenària”.

Les obres han estat realitzades amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament, i part també del finançament s’ha pogut realitzar gràcies a una part del llegat de Mn. Josep Maria Batlle, qui va ser el rector de l’església de Sant Salvador de Vilanova d’Espoia durant molts anys. Les intervencions han suposat en l’entorn arranjaments d’enjardinament, enllumenat públic i zona d’estacionament de vehicles i en l’església, la restauració de la façana oest.

FER UN COMENTARI

*