Inici Societat La Torre de Claramunt aprova per unanimitat els pressupostos pel 2021

La Torre de Claramunt aprova per unanimitat els pressupostos pel 2021

COMPARTIR

El ple municipal de la Torre de Claramunt del passat 16 de desembre va aprovar per unanimitat els pressupostos municipals per al 2021, amb els 6 vots del grup de Junts per la Torre, els 2 del del PSC i els 2 del d’ERC. És un acord històric al qual s’ha arribat després que l’equip de govern estengués la mà a totes les formacions polítiques del consistori. Els comptes per a l’any que ve són inclusius i tenen com a objectiu fer que el municipi segueixi avançant cap al futur amb optimisme.

Seran uns pressupostos equilibrats amb un import de 4.399.149 euros. Tenen un caire social, amb un augment en totes les partides d’aquest àmbit que sumen 61.900 euros, per fer front a la situació que ha generat la crisi sanitària de la pandèmia de la Covid-19. També s’han augmentat un 235 per cent els ajuts per beques per a estudiants del poble, tant els de les llars d’infants com els d’estudis de secundària i els superiors. També s’ha incorporat una bonificació del 20 per cent per al transport públic per als majors de 65 anys.

D’altra banda, els pressupostos seran molt sensibles amb el medi ambient, potenciant la protecció de la natura i flora del Parc fluvial de Gost i de la Malesa. També comptaran amb 35.000 euros per a la partida de participació ciutadana, i seguiran apostant per la seguretat ciutadana amb noves inversions en càmeres lectores de matrícules per poder donar més tranquil·litat a la ciutadania.

La Torre destinarà a inversions un total de 942.963 euros, entre els quals destaquen els 600.000 euros per a l’elaboració d’un nou pla per adaptar la piscina municipal a les noves normatives, els 146.885 euros per millorar l’enllumenat públic amb tecnologia led, i els 25.000 per a la millora de les vies urbanes. El deute previst per al 2021 és del 53%, 8 punts per sobre de la mitjana dels últims 5 anys, cosa que confirma la bona salut i la bona gestió de l’equip de govern actual.

Pel que fa a l’execució dels pressupostos municipals per al 2020, a dia 7 de desembre s’havia arribat al 94,3 per cent dels ingressos previstos i a un 70,4% de la despesa.

FER UN COMENTARI

*