Inici Cultura La Torre de Claramunt acull les 50es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

La Torre de Claramunt acull les 50es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

COMPARTIR

El nucli de Vilanova d’Espoia de La Torre de Claramunt va acollir el passat dissabte una de les actuacions que s’emmarquen en les 50es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya amb l’actuació d’un grup de dansa folklòrica “Detelini” vingut des de Bulgària.

La jornada va començar a les sis de la tarda al Centre Cultural d’Espoia amb un acte de rebuda al grup internacional de Bulgària “Detelini”, a continuació va tenir lloc una cercavila amb el grup convidat i l’acompanyament dels Gegants, el Grup de Caramelles de Vilanova d’Espoia i l‘Esbart Dansaire de Capellades. A les set de la tarda, a l’escola Torrescassan va ser el moment de l’actuació del grup “Detelini”. L’espectacle va ocasionar una fusió entre la cultura catalana i la búlgara ja que, els grups locals i el convidat de Bulgària van compartir escenari en diferents moments.

L’actuació s’emmarca en la 50es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya que porten com a lema “Les danses dels pobles, pel nostre poble” i que tenen al cartell la participació de grups folklòrics de diferents cultures del món, vinguts de Brasil, Bulgària, Kenya, Romania i Mèxic. L’objectiu del festival és la cohesió entre els pobles del món mitjançant una de les expressions més representatives de la cultura popular, la dansa.

El conjunt de dansa popular “Detelini” es va establir a Pavel Banya, Bulgària el 1989 de la mà de Nedka i Kolio Kavrakov. Des de llavors el conjunt ha estat el centre del patriotisme i del domini artístic búlgar. Actualment, el conjunt compta amb 120 intèrprets d’entre 5 i 28 anys, que canten i ballen un repertori molt ric i temperamental. El repertori està format per danses de totes les sis regions etnogràfiques de Bulgària, però principalment de la regió etnogràfica de Tràcia.

Jaume Riba, alcalde del municipi, es mostrava molt content de formar part del festival i poder acollir a artistes vinguts d’un país tan llunyà “el ball és una forma artística que ens permet conèixer altres cultures i aquesta és una gran oportunitat per a nosaltres”.

FER UN COMENTARI

*