Inici Destacats Tornen els sopars sota les estrelles a l’Observatori de Pujalt

Tornen els sopars sota les estrelles a l’Observatori de Pujalt

COMPARTIR

Per onzè estiu consecutiu es portaran a terme els «Sopars sota les estrelles» a l’Observatori de Pujalt. Seran els dies 14, 21 i 28 de juliol i 3 d’agost.

Els sopars començaran a les 21:30h, però, ja a les 20h es començarà fent una activitat prèvia. L’activitat prèvia consisteix en una observació del Sol a través dels telescopis del Parc Astronòmic de Pujalt i una petita sessió de planetari.

Posteriorment, a partir de les 21:30h, es començarà el sopar amb una petita explicació inicial. A mesura que es vagi fent fosc aniran apareixent els astres en el cel i a mesura que vagin apareixent s’anirà introduint l’astronomia: els planetes, les estrelles, les constel·lacions..

El sopar es portarà a terme al jardí de l’observatori meteorològic com cada any amb taules separades formant un semicercle per tal de poder fer les explicacions més properes a tothom. La idea és la interacció entre el públic i el personal de l’observatori a través de preguntes i respostes que arribin a tothom. Al llarg del sopar també es disposarà d’una pantalla exterior des d’on es projectarà per acompanyar les explicacions. La il·luminació serà a base d’espelmes que s’apagaran en acabar el sopar per fer la màxima foscor i poder gaudir més del cel.

Es recomana portar roba per abrigar-se i uns prismàtics. El sopar està pensat per a tota mena de persones, parelles, grups d’amics, familiars….

Places limitades. Per reserves i més informació: https://observatoridepujalt.cat

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*