Inici Destacats ‘Tornem als Pobles’, un projecte per impulsar la rehabilitació de cases buides...

‘Tornem als Pobles’, un projecte per impulsar la rehabilitació de cases buides a petits pobles de l’Anoia

COMPARTIR

El Consell Comarcal de l’Anoia ha impulsat un estudi innovador per mobilitzar habitatges desocupats a través de la rehabilitació mitjançant una cooperativa d’habitatge. El projecte s’inicia de forma pilot en els municipis de Carme, La Llacuna, Orpí, Sant Martí de Tous i Santa Maria de Miralles.

L’estudi permetrà analitzar l’estat de conservació d’alguns habitatges buits, la viabilitat de rehabilitar-los mitjançant una cooperativa d’habitatge i les característiques de les persones interessades en formar part de la cooperativa i poder viure en un dels habitatges.

Per conèixer l’interès i la viabilitat del projecte, s’ha elaborat una enquesta per a difondre entre la ciutadania. L’objectiu és conèixer les necessitats de l’enquestat i quin tipus de projecte li podria encaixar, si hi ha interès per viure en un poble, de col·laborar en la rehabilitació d’habitatges buits…

Les persones interessades en l’enquesta la poden respondre al següent enllaç: https://es.surveymonkey.com/r/habitatgeAnoia

El conseller de Turisme i Programes Europeus del Consell Comarcal, Dani Gutierrez, ha dit que “el desenvolupament de Tornem als Pobles permetrà a l’Anoia tenir una estratègia pròpia contra el despoblament i enfocada a les polítiques de l’Estat i Europees de lluita contra el repte demogràfic en els entorns rurals. Volem mantenir vius els petits pobles, recuperar edificis que es perdrien i facilitar l’accés a l’habitatge a moltes persones”.

El projecte està liderat pel Consell Comarcal de l’Anoia i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Conjuntament amb el projecte ‘Anoia en Transició’ conformen l’estratègia anoienca per garantir el dinamisme econòmic i social en els entorns de ruralitat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*