Inici Destacats ‘Torna el Nadal’ a Igualada amb agenda d’activitats a Cal Font i...

‘Torna el Nadal’ a Igualada amb agenda d’activitats a Cal Font i nova sala de cinema a l’Ateneu

COMPARTIR

“Torna el Nadal!” és l’eslògan que l’Ajuntament d’Igualada ha escollit per presentar una farcida agenda d’activitats en format presencial després que l’any passat no se’n pogués celebrar pràcticament cap a causa de la pandèmia. L’alegria per la recuperació de la festa més emblemàtica i familiar de l’any i les ganes de retrobar-se i participar de la ciutadania ha propiciat l’organització d’una cinquantena d’actes culturals, lúdics i solidaris per a tots els públics des d’ara i fins a mitjans del mes de gener.

Enguany, doncs, es recuperen de manera presencial actes tan emblemàtics com la Cavalcada de Reis, la cantada de Nadales a la Plaça de l’Ajuntament, els Pastorets i les activitats a la plaça de Cal Font, totalment noves, sostenibles i gratuïtes: escalada en Bloc sobre matalassos, un circuit Pump Truck de bicicletes i una tirolina de 35 metres per a nens a partir de 5 anys. Una altra de les novetats destacades és la inauguració de la sala petita de l’Ateneu Cinema que comptarà amb una obertura de portes i una inauguració popular.

Es reedita la Fira de Nadal en casetes de fusta al nucli antic durant diversos caps de setmana del mes de desembre i es recuperen les activitats infantils i el “Fem cagar el Tió”. Pel que fa al Saló de la Infància, canvia de format per adaptar-se a la situació sanitària i es reconverteix en diverses activitats infantils de lleure a l’aire lliure del 27 de desembre al 4 de gener, també a la Plaça de Cal Font, i Casals de Nadal del 27 de desembre al 7 de gener.

La presentació de l’agenda d’activitats s’ha fet aquest matí a l’Ajuntament d’Igualada, amb la participació de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el regidor de Promoció de la ciutat, Miquel Vives, el regidor de Dinamització Econòmica, Jordi Marcé, i la primera tinent d’alcalde Carme Riera, acompanyats dels representants de les associacions comercials. Tots ells han celebrat poder recuperar la presencialitat dels actes, així com el gruix d’activitats culturals que se celebren aquest Nadal a la ciutat i que encetaran la capitalitat de la Cultura Catalana.

El consistori igualadí espera també que l’agenda d’actes presentada avui serveixi per donar molta vida als carrers d’Igualada, atraure visitants i ajudar així a dinamitzar el comerç i la restauració local, després d’un any i mig complicat a causa de les restriccions sanitàries, i han fet una crida a la ciutadania perquè compri als comerços de proximitat que ajuden a mantenir vius els carrers durant tot l’any.

Activitats esportives gratuïtes a la plaça de Cal Font

La Plaça de Cal Font bullirà d’activitat amb la instal·lació de tres activitats esportives: una zona d’escalada en Bloc sobre matalas­sos, una zona d’escalada en corda amb tirolina i un circuit Pump Truck amb rampes per a bicicletes, totes gratuïtes.

Pel que fa a l’escalada en Bloc, tindrà qua­tre metres d’alçada i s’escalarà sense cordes, amb la protecció d’un matalàs. Es tracta d’una activitat per a totes les edats (a partir de 5 anys) on es proposa escalar per diferents recorreguts ordenats per color i dificultat perquè tothom pugui pujar-hi. A més cada setmana es variaran els recorreguts i n’hi haurà de nous. Es disputarà una Lliga oberta a tothom durant tots els dies amb final el dia 30 i sorteig de premis per a tots els participants actius. També es farà una activitat de Salt al pernil, un torneig d’escalada i les “proves tontes” per infants, com escalar amb els ulls embenats o proves d’equilibri.

La zona Pump Truck és un circuit tancat amb badens (rampes) de fibra per a bicicletes, pensat perquè els ciclistes aprofitin les inèrcies i puguin completar-lo gairebé sense pedalar. Allà mateix es facilitarà la bicicleta i el casc, no cal portar res de casa. Hi haurà bicicletes disponibles per nens de 3 fins a 12 anys.

Tant la Zona d’escalada en Bloc com la Zona de Pump Truck arrenquen aquest divendres dia 3 a la tarda, i a partir del divendres 17 de desembre es posa en marxa una nova activitat: la zona de Tirolina, que consisteix amb una escalada en corda per un monòlit que hi haurà davant de la Biblioteca Municipal i, un cop a dalt, baixada en tirolina de 35 metres de llargada. Aquesta activitat tindrà monitoratge, i a tots els participants se’ls equiparà amb arnés, casc i tot el material necessari.

Les activitats estaran obertes fins el dimecres 5 de gener al migdia i cal portar mascareta. Totes són gratuïtes, però caldrà passar per alguna de les casetes instal·lades a Cal Font prèviament per recollir els tiquets abans d’iniciar l’activitat, ja que hi haurà control d’aforament.

Un “Nadal Genial” per a infants amb sis Casals de Nadal i activitat exterior a Cal Font

Davant l’actual situació sanitària l’Ajuntament d’Igualada ha decidit transformar el Saló de la Infància en Casal de Nadal per tenir un seguiment i control dels assistents, alhora que es multiplicaran les activitats previstes per a l’exterior traslladant-les a l’entorn de la plaça de Cal Font.

La Tinenta d’Alcalde, Carme Riera, ha explicat que aquesta decisió s’ha pres “per prudència, per responsabilitat i seguint totes les recomanacions de les autoritats sanitàries”.

En el moment actual de la pandèmia cal reforçar els missatges d’autoprotecció individual a la població, especialment en el que fa referència a la importància de l’ús de les mascaretes i de la distancia interpersonal així com tenir sempre present la importància de la ventilació i l’augment de risc que presenten els espais tancats amb gran afluència de persones. A més, s’ha valorat que el públic al qual va dirigit el Saló no està vacunat, no té obligació d’utilitzar mascareta i també la incògnita de l’estat de vacunació dels adults acompanyants.

El Casal de Nadal d’Igualada d’aquest any durà per títol “Un Nadal Genial”  i es farà en sis espais de la ciutat: Gabriel Castellà, Ramon Castelltort, Museu de la Pell, Escorxador, Espai Cívic Centre i Centre Cívic de Fàtima. L’Esmolet i l’Esmoleta faran visites a les escoles.

A més, les activitats exteriors que s’havien previst per al Saló es traslladen a l’aire lliure i formaran part d’aquesta oferta lúdica que s’ubicarà a la zona de Cal Font. A partir del 27 de desembre a la zona de davant del mural de Fontcuberta s’ampliaran les activitats exteriors amb dos circuits d’aventura per petits, karts i un laberint fins al dia 4 de gener.

Inauguració, portes obertes i passis gratuïts a la sala petita de l’Ateneu Cinema

Diumenge 19 de desembre tindrà lloc la inauguració oficial de la segona sala de l’Ateneu Cinema, coneguda com la “sala petita”, amb una capacitat per a 47 persones, que se sumarà a la sala ja existent de 130 localitats.

Des de l’Ajuntament es convida a tothom a participar de l’obertura de portes i la inauguració popular amb catifa vermella que es farà a les 18.30h, i assistir-hi tindrà premi: qui es faci una foto al photocall amb Willy Wonka, el popular protagonista de La fàbrica de xocolata, guanyarà un “Golden Ticket” que valdrà per una entrada al cinema per veure aquesta pel·lícula durant les festes de Nadal. Es repartiran un total de 700 entrades.

La nova sala tindrà una plaça per a persones amb mobilitat reduïda i tots els avenços tecnològics per gaudir de les projeccions.

La Festa de Reis, els Pastorets i la Fira de Nadal, les activitats tradicionals més destacades

La festa dels Reis d’Igualada recupera tots els seus moments àlgids: l’arribada del Patge Faruk del dia 28 de desembre al pavelló esportiu de Les Comes, el lliurament de cartes del primer dia de l’any al teatre municipal l’Ateneu, i l’emblemàtica Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient la nit més màgica de l’any, que sortirà a les 17.30h del Passeig Verdaguer cantonada carrer Santa Joaquima de Vedruna i seguirà el recorregut habitual fins a la Plaça Castells. Es pot trobar més informació a la web www.reisdigualada.cat.

La Fira de Nadal organitzada per Fira d’Igualada i la Comissió de festes del Barri de la Font Vella obre portes aquest divendres dia 3 fins dilluns dia 6, i el dos caps de setmana següents: 10, 11 i 12, i 17, 18 i 19 de desembre. S’hi podran trobar tot tipus d’articles nadalencs i també d’artesania de l’alimentació i altres oficis en les diferents casetes de fusta i parades situades a la plaça de l’Ajuntament, al carrer de Santa Maria i a la plaça Pius XII. Durant els dies de Fira hi haurà diverses activitats infantils gratuïtes per a menuts, cantades de Nadal de corals de la comarca, i també es farà cagar el tió cada dissabte a les 18h. Per tal d’evitar cues, per fer cagar el tió s’haurà de recollir un tiquet el mateix dissabte a la caseta d’Informació ubicada a la Plaça de l’Ajuntament. Fira d’Igualada també organitza la Fira de Reis el dia 6 de gener al Passeig Verdaguer que enguany coincidirà amb el Mercat d’Antiguitats.

L’Esbart Igualadí tornarà a oferir els tradicionals Pastorets de Josep Maria Folch i Torres a l’Ateneu igualadí en 5 sessions de diumenge: 26 de desembre, 2 de gener (matí i tarda), 9 i 16 de gener (matí). Les entrades ja estan a la venda al portal www.tiquetsigualada.cat.

Pel que fa a les activitats culturals i solidàries, es reedita la Marató de recollida de joguines de la Creu Roja Anoia que es farà el divendres 17 de desembre a l’Ajuntament perquè cap nen es quedi sense regal la nit de Reis, i també es fan diversos actes per recaptar fons per la Marató de TV3, enguany dedicada a les malalties mentals, com ara una ballada de sardanes, una cercavila d’entitats culturals i una activitat de natació.

La tradicional Cantada de Nadales a la Plaça de l’Ajuntament es farà el divendres 17 a les 20h, comptarà amb la participació de les corals de la ciutat i enguany la direcció anirà a càrrec de la Coral Infantil Els Verdums que celebra el seu cinquantè aniversari. Seguint amb els actes musicals, el dia 18 de desembre el Museu de la Pell acull “A Christmas Gospel Night” de l’Igualada Gospel, l’endemà a la Basílica de Santa Maria el Cor Exaudio, el Cor Nàiades, el Cor Aglepta i la Camerata Penedès oferiran el Concert de Nadal Il pianto della madonna. El dia de Nadal es farà el Tradicional concert de Nadal de la JOSA a l’Ateneu igualadí i l’endemà la Coral Mixta d’Igualada oferirà el Concert de Sant Esteve a l’església del Roser.

El dijous 6 a la Basílica de Santa Maria l’organista Joan Paradell oferirà un Concert de Reis, i l’endemà divendres al vespre es farà una Gran gala de Valsos i Polques amb l’Orquestra Terres de Marca a l’Ateneu. També destaca l’espectacle de dansa del dissabte dia 15 de gener al Teatre Municipal l’Ateneu: “El Trencanous” a càrrec de la companyia de dansa BCN City Ballet.

A l’agenda nadalenca tampoc no hi falten les tradicionals activitats esportives de la ciutat: el Torneig Caga Tió, que tindrà lloc a Les Comes del 23 al 30 de desembre, la 83ena Copa Nadal del dia de Sant Esteve al Molí Nou, o la Reis Race del 6 de gener, organitzada pels Moixiganguers d’Igualada, entre moltes altres activitats.

En total són una cinquantena d’activitats per a tot tipus de públics que convidaran a viure de manera presencial i en bona companyia aquestes festes tan esperades. Es pot consultar tota l’agenda de Nadal a la pàgina web igualada.cat i a les xarxes socials de l’Ajuntament d’Igualada.

Una campanya que posa en valor els retrobaments

La imatge gràfica de la campanya de Nadal d’enguany resumeix en una sola imatge el moment més esperat d’aquestes festes: el dels retrobaments, després que l’any passat les restriccions per la pandèmia limitessin les trobades. Una taula de Nadal a punt de ser parada per un àpat amb una bona colla exemplifica la importància de poder tornar a celebrar les festes en companyia de les persones estimades.

La imatge gràfica d’enguany ha estat elaborada per la dissenyadora Helena Aparisi de l’agència igualadina Lidera Comunicació.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*