Inici Destacats Torna la Fira de la Candelera a la Pobla de Claramunt

Torna la Fira de la Candelera a la Pobla de Claramunt

COMPARTIR

La Pobla de Claramunt organitza la tradicional Fira de la Candelera; una proposta dirigida a la difusió del patrimoni històric, agrícola i artesà de la vila. La cita serà el pròxim diumenge 5 de febrer i comparà amb activitats com una mostra d’art; un espai per a explicar llegendes; un ral·li fotogràfic i música.

A partir de les nou del matí i fins les dues de la tarda, s’obriran els estands de la fira d’art instal·lada a la plaça de l’Ajuntament, mentre que el casc antic acollirà el mercat d’artesania i alimentació. A més, les persones que s’apropin al centre tindran l’oportunitat d’assistir a un taller d’elaboració d’espelmes amb canya de riu i mitjançant la tècnica de la immersió. També es preveu explicar la festa i antigues històries al voltant de la foguera i que l’agutzil de fil i canya expliqui les tradicions llegendàries de la Candelera. D’altra banda, la població també oferirà tastar els tradicionals bunyols i els formatges de la mostra artesana d’aquest producte.

Durant el matí, també se celebrarà el 3r Ral·li Fotogràfic; una missa solemne. Mentrestant, a la tarda es podrà assistir a un concert d’Albert Gibert i al III Concert Musical de la Candelera, a càrrec de la Coral la Lira.

Les persones adultes que visitin la fira rebran de franc una candela, mentre que la canalla rebrà una tradicional careta retallable de carnaval.

Tot i que el dia gran de la fira és el 5 de febrer, de l’1 al 12 la Sala d’Exposicions acollirà una exposició d’artistes locals. L’horari és de dimecres a divendres, de 17.30 a 19.30 hores, i el dissabte i diumenge, d’11 a 13.30 hores. D’altra banda, l’Ateneu Gumersind Bisbal celebrarà el 2 de febrer l’espectacle infantil gratuït «Vegin i passin», organitzat per la Xarxa i a càrrec de la Companyia Enlaire.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*