Inici Destacats Toni Bou assoleix el seu 12è Mundial indoor

Toni Bou assoleix el seu 12è Mundial indoor

Toni Bou amplia la seva llegenda i contenia pulveritzant tots els rècords. Aquest dissabte a París ha sumat el seu dotzè títol indoor en proclamar-se Campió del Món de X-Trial 2018. Sumats als seus 11 campionats del món en exterior, Bou és el pilot amb més mundials guanyats, 23 a dia d’avui.

Malgrat no estar al 100% després de la seva lesió a l’esquena, el pilot pierenc va arribar a París en condició de gran favorit després d’imposar en totes les cites anteriors: Vendée, Montpeller, Tolosa, Strasburg i Barcelona.

El vigent campió es va haver de conformar amb la cinquena posició després de completar dues voltes a les 6 zones del AccorHotels Arena de París. En la primera fase classificatòria del seu 81è carrera indoor, el pilot de la Montesa Cota 4RT va realitzar una ronda gairebé perfecta amb tan sols 3 penalitzacions. En la semifinal, fase en què es classifica el millor de cada grup de tres, Bou va entrar fred i es va ressentir de la lesió, sense poder rendir com havia fet en la primera fase. Amb un total de 16 punts de penalització, Toni Bou va acabar en una meritòria cinquena posició en el còmput final després de 27 dies sense haver-se pujat a la moto per la seva lesió a les vèrtebres.

Bou s’ha proclamat campió quan encara queda per disputar una prova per donar punt i final al Campionat del Món FIM 2018. Serà el proper 29 de març a Budapest.

El pierenc se sent «molt content, aquest últim mes ha estat molt complicat, no sabíem com quedaria el calendari i fins l’últim moment no hem sabut si podíem guanyar el mundial abans de competir aquí a Paris. A la primera ronda he pogut pilotar bastant bé i guanyar. L’aturada entre la primera i segona ronda volia controlar el dolor però en començar a pilotar he vist que no era competitiu i he volgut conservar, no fer-me mal que és l’important. Per a mi guanyar el Mundial sobre de la moto és molt important, i així ho hem fet després d’aquesta temporada tan especial».