Inici Societat Tímid augment del reciclatge a l’Anoia

Tímid augment del reciclatge a l’Anoia

COMPARTIR

L’Anoia continua a la cua del reciclatge de les comarques catalanes -en té 6 per sota-, però augmenta el percentatge de residus que es recullen de forma selectiva.

Segons les dades que ha fet públiques aquest dilluns l’Agència Catalana de Residus, el 2017 cada anoienc va generar 529,99 kg de residus. D’aquests, el 33,48% es van recollir de forma selectiva.

La tendència és lleugerament positiva, amb una menor generació de residus -uns 4 kg menys per habitant i any- i un increment de la recollida selectiva a l’entorn del 3% després d’un lustre pràcticament estancades. Tot i això, l’Anoia continua allunyada de la mitjana catalana, tant de residus generats com de reciclatge.

El director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, ha presentat aquest dilluns les dades de generació de residus municipals a Catalunya durant l’any 2017. L’any passat es van generar 3,8 milions de tones de deixalles, que corresponen a 1,4 quilos per habitant i dia –509 kg/hab/any–. Catalunya es troba lleugerament per sobre de la mitjana europea –482 kg/hab/any– i a nivells similars als de Finlàndia, França o Holanda. Les xifres indiquen un augment respecte l’any anterior –1,36 kg/hab/dia– en dades absolutes, tot i que, si es té en compte el creixement econòmic, existeix una certa dissociació, i continua la tendència al canvi cap a un model de producció i consum més sostenible, segons el govern català.

La previsió al conjunt del país és que l’aplicació de sistemes com la recollida porta a porta -estrenada enguany en alguns municipis anoiencs- acabi millorant les xifres de reciclatge.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*