Inici Destacats TICAnoia presenta tendències i solucions pràctiques de robòtica col·laborativa per a la...

TICAnoia presenta tendències i solucions pràctiques de robòtica col·laborativa per a la indústria

COMPARTIR

El pioner i líder de la robòtica col·laborativa Universal Robots, de la mà de TICAnoia, ha presentat el dimarts 27 de novembre a una Jornada sobre la Indústria 4.0 a l’Adoberia Bella les solucions pràctiques per a l’Automatització 4.0 catalana, juntament amb demostracions, Jordi Pelegrí, director de Negoci d’Universal robots per a Espanya i Portugal ha ofert el seu punt de vista sobre la nova generació de robots col·laboratius.

Un esdeveniment, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, focalitzat en les eines TIC com a suport per optimitzar els processos industrials que permeten a les empreses de tots els sectors i dimensions ser més competitives en el mercat global, a més d’Universal Robots, amb més de 27.000 cobots -robots col·laboratius- instal·lats a tot el món. També ha col·laborat en la jornada Amida4 Enginyeria, especialitzada en tecnologies d’automatització, control i supervisió de màquines, equips i processos i la UEA.

Segons Jordi Pelegrí; “Des de Universal Robots busquem sempre donar poder a l’ésser humà, i estimem que les màquines faran més tasques que els humans per 2025, tot i així la revolució robòtica crearà 58 milions de nous llocs de treball en els pròxims cinc anys”. D’altra banda, Jaume Catarineu, President de TICAnoia indica que “els robots són una amenaça per molt llocs de treball poc qualificats però a la vegada són també una oportunitat per la creació de molts nous llocs de treball més qualificats, pels quals cal preparar-se i formar-se. Els robots foment part de la nova revolució industrial i, tal com vam sortir reforçats de les anteriors revolucions, també aquesta vegada en sortirem reforçats. Probablement la meitat del llocs de treball actuals hauran de passar per un reciclatge i formació cada 12 mesos”.

La Industria.4.0 catalana

En aquest important fòrum per a la indústria catalana, Universal Robots, amb oficines centrals a Barcelona, ha ofert les seves eines intel·ligents de suport al disseny, desenvolupament, producció i gestió integrada de la fabricació. Els braços robòtics col·laboratius d’Universal Robots poden adaptar-se i programar pràcticament en qualsevol entorn amb tasques de precisió per al muntatge, la pintura, el cargolat, l’etiquetatge, l’empaquetat, el polit i els processos d’injecció en motlle i soldadura, així com el resta de tasques que pugui requerir l’automatització.

Cada indústria s’enfronta als seus propis reptes, però els cobots d’Universal Robots permeten a empreses de totes les mides i sectors trobar la solució adequada. Alimentació, agrícola, aeronàutica, metall, mecanitzat, automoció, plàstics, polímers, farmacèutica, mèdica, investigació etc.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*