Inici Destacats TICAnoia presenta tendències en disseny i desenvolupament de solucions TIC per a...

TICAnoia presenta tendències en disseny i desenvolupament de solucions TIC per a gent gran

COMPARTIR

Segons les perspectives demogràfiques mundials del 2017, s’espera que el nombre de persones majors de seixanta anys superi el doble per al 2050 (de 962 milions a 2.1 milions) i es triplicarà per al 2100 (a 3.100 milions).

Durant la sessió celebrada el passat 3 de desembre a l’Adoberia Bella, en Sergio Sayago, investigador del Campus Igualada – UdL, amb més de 10 anys d’experiència a nivell internacional en TIC i envelliment, va presentar aspectes de les relacions de la gent gran amb les TIC.

Es van abordar les tendències tecnològiques actuals en la salut i dependència o la realitat virtual per crear jocs mentals, casualgames i exergames adreçats a l’entreteniment i l’estimulació cognitiva i física de les persones. També es va parlar dels assistents de veu o conversacionals i les seves limitacions, de l’accessibilitat de les ciutats intel·ligents i de la democratització i l’empoderament de la societat a través del moviment maker i la fabricació digital o DIY per apropar les capacitats creatives a tothom.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*