Inici Destacats The Artelier, Serendipty, Shuia Shuia i The Alphabet, marques premiades al concurs...

The Artelier, Serendipty, Shuia Shuia i The Alphabet, marques premiades al concurs 080 Barcelona Fashion / Rec.0

COMPARTIR

The Artelier, Serendipity, Shuia Shuia i The Alphabet són les marques guanyadores del concurs 080 Barcelona Fashion / Rec.0 que busca promoure la moda sostenible i de proximitat entre la moda emergent. Aquest certamen és una col·laboració entre 080 Barcelona Fashion -la plataforma de moda que organitza el Departament d’Empresa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- i el festival Rec.0amb l’objectiu de donar suport i visibilitat als joves talents del sector.

The Artelier és una marca fundada el 2020 que crea col·leccions zero waste en què el cotó orgànic i el polièster reciclat es combinen en vestits i pantalons. Looks de casament genderless, on els homes vesteixen faldilles de tul i les dones pantalons de vestit.

Serendipity és una marca de llenceria i bany fundada a Barcelona el 2015. El 50% dels teixits que s’utilitzen són de fibra reciclada, a més de fer upcycling amb teixits sobrants d’altres empreses amb què es fan edicions limitades. Tot es produeix a Barcelona i rodalies.

Shuia Shuia és la marca de Núria Monllau creadora de les Bouch, unes sabates fabricades a partir del reciclatge de catifes artesanals vintage del Marroc, amb teixits 100% naturals. Un exemple d’economia circular.

The Alphabet és la marca de bosses reutilitzables de cotó 100% natural creada per les dissenyadores Amanda Vázquez i Bea Carrillo. La producció és íntegrament local, cosa que fa que optimitzin recursos i redueixin la petjada de carboni i garanteixin un entorn segur.

Les quatre marques guanyadores, que s’han donat a conèixer aquest dijous en un acte al Centre d’Artesania de la Generalitat de Catalunya, tindran un punt de comercialització i promoció a l’Espai 080 Barcelona Fashion al REC.0 que estarà ubicat a la sala de les Encavallades del Museu de la Pell d’Igualada. Allà s’hi concentraran vint-i-cinc marques que fan producció de proximitat, treballen amb materials respectuosos amb el medi ambient, i són desenvolupen una activitat responsable amb l’entorn social, econòmic i territorial.

El jurat del concurs ha valorat criteris com la sostenibilitat i circularitat la producció local, o la perspectiva de gènere. L’equip que ha valorat les diferents candidatures l’han format Marta Coca, directora de 080 Barcelona Fashion; Charo Mora, especialista en cultura de moda; María Perez-Hickman, presidenta de Moda Sostenible Barcelona; Sebastián Pons, dissenyador de la marca Muchache i director de projectes de final de carrera a l’escola de disseny IED Barcelona; Laia Roca, dissenyadora de la marca Who Bcn; i Marina Iglesias cofundadora de Recstores.

El festival Rec.0 tornarà a celebrar-se del 9 al 12 de novembre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*