Inici Destacats Tesla descarta l’Anoia com a ubicació de la seva fàbrica de vehicles...

Tesla descarta l’Anoia com a ubicació de la seva fàbrica de vehicles a Europa

COMPARTIR

El fabricant de vehicles Tesla ha triat Grünheide -a prop de Berlín- com a espai per a la seva planta de fabricació de vehicles i bateries a Europa en detriment de la comarca de l’Anoia, segons avança el diari El País. Segons el rotatiu, la decisió es va prendre a finals d’octubre i la ubicació que oferia la Generalitat era “en uns terrenys ben comunicats a la comarca de l’Anoia” propietat de l’Incasòl. La ubicació concreta que es va oferir no es detalla, tot i que l’ens públic que desenvolupa polígons industrials disposa de terrenys en la majoria de zones industrials desenvolupades a la comarca de l’Anoia i també a la zona de Can Morera, on hi ha el polèmic projecte d’un polígon.

Segons aquestes informacions, la ubicació a la comarca va tenir possibilitats fins al finals de les negociacions, tot i que ni Generalitat ni Ministeri d’Indústria n’han parlat obertament.

Tesla compta fins ara amb tres plantes de producció, dues als Estats Units i una a la Xina. L’adéu de Tesla és el segon fabricant del sector de l’automoció que perd la comarca, després que el xinès Thunder Power acabés ubicant a Bèlgica la planta que previa obrir a Castellolí.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*