Inici Societat La tercera edició de l’Alzheimer Race es disputarà el mes de setembre...

La tercera edició de l’Alzheimer Race es disputarà el mes de setembre a Igualada

COMPARTIR

El diumenge 17 de setembre de 2017 es celebrarà a Igualada la tercera edició de l’Alzheimer Race, la cursa i caminada solidària organitzada conjuntament per l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada.

Els fons que es recaptin amb les inscripcions i els patrocinadors es destinaran a l’AFADA. L’Alzheimer Race també vol sensibilitzar i informar la població sobre aquesta malaltia degenerativa de les cèl·lules cerebrals, que a Catalunya afecta més de 112.000 persones. Tant la cursa com la caminada i sortiran i acabaran a la Plaça de la Masuca. La diferència, però és que la cursa es completarà amb un total de 6,3 kilòmetres ii la caminada serà més curta, amb 4,3 kilòmetres.

Els participants de la cursa faran un recorregut que passarà pel carrer Santa Joaquima de Vedruna, el Passeig Verdaguer, l’Avinguda Gaudí i el Parc Fluvial del riu Anoia, fins arribar a l’estació d’autobusos, el Passeig Verdaguer i de nou el carrer Santa Joaquima de Vedruna. En el cas dels caminants, deixaran el parc fluvial quan arribin a l’alçada del carrer Santa Joaquima de Vedruna.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer per Internet a través del web www.cssi.cat/alzheimerrace o presencialment a l’Hospital de Dia Sant Jordi. L’esdeveniment té un preu base de 10 euros per persona per a tots els corredors i caminants, tot i que és gratuïta per als nens menors de 10 anys d’edat que participin a la caminada. Tots els inscrits rebran un lot d’obsequis i tots els majors de 10 anys rebran una samarreta tècnica amb el logo de la cursa.

El lliurament de dorsals es farà el matí del dia 17 a partir de les 8:30 a l’Hospital de Dia Sant Jordi. La sortida serà a les 10:00 amb els corredors per davant dels caminants. De 12:00 a 12:30 està previst fer l’entrega de premis als millors classificats, amb la presència de l’alcalde, Marc Castells. També es faran sortejos de regals i hi haurà activitats per als acompanyants i per als més menuts.

La cursa està oberta a la participació d’entitats i empreses col·laboradores que realitzin aportacions econòmiques i/o donacions materials, i que poden fer-ho trucant al 93 8068188. En l’organització hi col·laboren Creu Roja Anoia amb la cessió d’una ambulància i personal voluntari, la Fundació Sociocultural Atlas, amb voluntaris repartits pel recorregut de la cursa, Therana Teràpies Naturals Cos i Ment, amb massatgistes, i Maria José Soto, que ha dissenyant el cartell de la tercera edició.

21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra cada any, el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI i l’AFADA, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia. També realitzen activitats el CSA, l’ICS, la Fundació Sant Josep, l’Agència de Salut Pública i l’Ajuntament d’Igualada, tots ells membres del grup GIA que impulsa els dies mundials.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*