Inici Destacats Teo Romero: ‘La rigorositat en la gestió dels recursos és la clau...

Teo Romero: ‘La rigorositat en la gestió dels recursos és la clau de la transformació que viu Montbui’

COMPARTIR

Arriba una Festa Major carregada d’activitats i amb un concert molt esperat, com és l’actuació de David Civera, diumenge al Boulevard…

Efectivament, la Festa Major és una magnífica ocasió perquè tots els montbuiencs i montbuienques gaudim plegats de l’esdeveniment cultural i festiu de referència. Tenim un programa consolidat, amb activitats tradicionals, però també amb novetats importants i un concert gratuït de David Civera, diumenge, al Boulevard que, de ben segur, tornarà a ser multitudinari. La Festa Major és la projecció d’allò que és Montbui: un municipi esgrescador, acollidor i divers. Convidem a tots els veïns i veïnes de Montbui, de la Conca d’Òdena, de l’Anoia, i de tots aquells indrets que vulguin ser al nostre costat, perquè ens acompanyin en aquests dies tan especials per a nosaltres, i que són possibles per la implicació de moltes persones i entitats.

I per acabar la Festa, per segon any consecutiu, els Focs Artificials…

Va ser una activitat que vam eliminar del programa durant els anys més durs de crisi econòmica, però la seva recuperació ha estat demanada i molt ben rebuda pels nostres veïns i veïnes. Una Festa Major amb un bonic castell de focs artificials és un colofó excel·lent i, en la mesura de les possibilitats pressupostàries de l’Ajuntament, el mantindrem.

Quins són els projectes de gestió municipal en què treballa actualment el seu Equip de Govern ?

Ara com ara estem satisfets dels tres anys de mandat i continuem avançant en actuacions molt importants per a Montbui. D’una banda tenim força avançat el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Estem ultimant els tràmits administratius per fer possible el Parc Fluvial del riu Anoia a la zona de Vista Alegre. És un projecte ambiciós, i vinculat a la futura Via Blava del riu Anoia. Aquest Parc Fluvial comptarà amb 80.000 metres quadrats, just a l’entrada del Nucli Urbà. I podem afegir d’altres actuacions importants com el projecte d’unió del carrer Sant Jaume i el carrer La Tossa, que ens permetrà millorar l’accessibilitat de la zona; tammateix la nova “via verda” que unirà els nuclis principals de Montbui. Per últim, un dels temes més destacats és la construcció d’una futura residència per als avis i àvies de Montbui, amb preus assequibles i on volem disposar de 50 places concertades. Són alguns dels projectes que volem encarrilar i en alguns casos finalitzar en aquests darrers mesos de mandat.

Amb el suport de la Diputació de Barcelona es dignificaran diferents equipaments i espais municipals montbuiencs, entre d’altres, el Castell de La Tossa…

Fa uns mesos rebíem la confirmació d’uns ajuts de 380.000 euros procedents de la Diputació de Barcelona per tal de millorar equipaments i espais municipals. Farem una important actuació de millora al Castell de La Tossa (200.000 euros) i també farem diferents actuacions a Can Passanals, la Biblioteca Mont-Àgora, MontMercat i a l’escola Antoni Gaudí.

El projecte de transformació social de Montbui va de la mà amb una bona salut econòmica de la institució municipal…

Durant el darrer exercici hem tingut un superàvit de més de 4 milions d’euros, a conseqüència dels pagaments que estaven pendents per part d’altres administracions i també de la rigorositat que apliquem en la gestió dels recursos. Aquest any, i fruit de tot plegat, Montbui es quedarà sense deute amb els bancs. Els equipaments i serveis que hem anat posant en marxa durant els darrers anys són plenament sostenibles i en alguns casos generen beneficis. El secret ha estat no estirar més el braç que la màniga i fer tots aquests equipaments, com podria ser Mont-Àgora, a partir de subvencions d’altres administracions. Podem presumir de ser un ajuntament amb unes finances plenament sanejades i que paga sempre de forma ràpida i puntual als seus proveïdors.

Les polítiques socials són una de les seves prioritats en el procés de transformació del municipi…

Una vegada hem superat els anys més complicats de la crisi econòmica, ens hem de centrar en gestionar amb rigor els recursos que tenim, dotant i mantenint aquells serveis que són bàsics per als nostres ciutadans. Continuarem prioritzant tots els temes de suport a les persones, i especialment aquelles polítiques i actuacions que milloren la qualitat de vida dels nostres veïns. Som un ajuntament progressista, que implementa polítiques per garantir l’accès als serveis bàsics de totes les persones i d’aquells col·lectius que més ho necessiten. Sense anar més lluny, hem fet polítiques expansives de beques, també hem creat i executat plans d’ocupació fonamentals per a persones i famílies que ho necessitaven…Com a Alcalde sempre treballaré perquè els serveis bàsics estiguin garantits, independentment del nivell de renda de cada persona.

FER UN COMENTARI

*