Inici Destacats Tensió i queixes veïnals escalfen el ple de Vilanova del Camí

Tensió i queixes veïnals escalfen el ple de Vilanova del Camí

COMPARTIR

Vilanova del Camí ha viscut aquest dilluns al vespre una sessió plenària on, a banda dels ja habituals retrets entre govern i oposició, el torn de precs i preguntes ha estat protagonitzat per tenses intervencions dels veïns afectats pel projecte d’obertura d’un carrer i per treballadores de l’empresa concessionària de la neteja d’edificis, un servei que l’Ajuntament està decidit a remunicipalitzar.

Precisament aquest punt ha centrat una part del debat, en aprovar-se la modificació de la plantilla municipal per tal d’incorporar les noves places d’operaris de neteja. El govern defensa que l’actual personal tindrà oportunitat d’accedir al concurs públic, i assegura que no es pot subrogar el personal que actualment està adscrit al servei. També matisa que el personal està format per 23 persones i no per 27 com apuntava Grup Àuria, empresa que forma part de la concessionària. Des de l’oposició es reivindica que si és possible la subrogació del personal i s’acusa al govern de deixar les famílies desemparades.

El projecte de reforma de la piscina, modificat respecte el que havia engegat l’anterior govern, també va aixecar polèmica entre govern i oposició. El projecte s’amplia d’1,5 a 2,3 milions d’euros i es programa per executar en diferents fases fins la tardor de 2019. El sobrecost ha estat qüestionat des de l’oposició, mentre el govern defensa que s’ha ampliat el projecte a urbanitzar l’entorn i modificar la zona de bar per tal que doni servei tant a la piscina com a la zona del Parc Fluvial.

La temperatura del ple ha anat pujant en el torn de precs i preguntes, amb la presència de veïns afectats pel Pla de Millora Urbana del sector r5, el projecte d’obrir el carrer Cervantes fins connectar amb el carrer d’Igualada, l’accés a Vilanova a través del centre històric. El vial està definit a les normes subsidiàries de 1984 però mai s’havia desenvolupat. Els veïns asseguren que no és econòmicament viable, es qüestionen perquè volen tirar-lo endavant ara i denuncien que han de pagar entre nou famílies els 500.000 euros amb els que estava valorat el projecte abans de la crisi, un import que el govern assegura que és menor. La portaveu de Vilanova365 i exalcaldessa, Vanesa González, va demanar la paraula i va acabar aixecant-se de la cadira i anant amb el públic, per intentar parlar des d’allà. L’alcaldessa, Noemí Trucharte, va convidar-la a seure o marxar, però la va advertir que com a regidora havia de prendre la paraula des de la seva cadira. González va acabar seient i Trucharte es va comprometre a reunir-se amb els veïns amb la màxima brevetat.

Algunes de les treballadores de la concessionària de la neteja van expressar al ple de la seva preocupació per la municipalizació del servei. El govern ha reivindicat les millors condicions de les places que traurà a concurs tot i que, asseguren, continuen parlant amb l’empresa.

Molta tensió i faltes contínues de respecte en un ple on la pròpia alcaldessa ha arribat a reconèixer que “no hem fet fora a ningú i mira que ens ho han posat en safata”.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Ni en els millors temps de IPV, s’havia vist un ple d’aquestes caracteristiques. Els papers invertits, ara IPV está al govern i V365 fa d’oposicio barruera i provocativa. Deu meu el que hem de veure.

FER UN COMENTARI

*