Inici Destacats El teixit empresarial de l’Anoia, el que menys es va reduir l’any...

El teixit empresarial de l’Anoia, el que menys es va reduir l’any passat a la demarcació de Barcelona

COMPARTIR

La Covid-19 va impactar l’any passat a la comarca de l’Anoia amb una reducció del 6,4% del teixit empresarial. La comarca va passar de tenir 3.252 empreses a tenir-ne 3.045, 207 menys. Una reducció força per sota de la mitjana de Catalunya, on el teixit empresarial es va contraure un 7,9%, traduint-se en 20.480 empreses menys.

En canvi, les afiliacions a la Seguretat Social segons la residència padronal van augmentar un 0,1% interanual, el que significa que la comarca va tancar el 2020 amb 50 afiliats més. Un increment que va beneficiar més a les dones que als homes i, especialment, als afiliats menors de 45 a 54 anys i 55 anys i més. Ara bé, cal destacar que els afiliats menors de 30 anys i els que tenen de 30 a 44 anys van patir importants reduccions. cambrL’atur registrat va augmentar un 24,5% respecte al 2019 i es va situar en 8.934 persones aturades. No obstant això, l’increment d’aturats es va produir de forma generalitzada arreu de Catalunya on la mitjana de la variació va ser d’un +28,2%. Ara bé, cal apuntar que l’Anoia es troba entre les comarques de la demarcació de Barcelona on l’atur registrat va augmentar menys.

Aquestes són les principals conclusions a nivell comarcal que destaca la Cambra de l’Anoia de la Memòria econòmica de Catalunya 2020 elaborada pel Consell de Cambres de Catalunya i presentada el passat divendres a La Llotja de Mar de Barcelona.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*