Inici Destacats Teatre Nu porta la seva ‘Kàtia’ al TNC

Teatre Nu porta la seva ‘Kàtia’ al TNC

COMPARTIR
Montse Pelfort i Maria Berenguer, les protagonistes de 'Kàtia', de Teatre Nu, que arriba al TNC dins de la programació familiar.

La companyia de Sant Martí de Tous Teatre Nu estrenarà aquest cap de setmana a la Sala Tallers del TNC el seu aplaudit muntatge familiar, ‘Kàtia’. L’obra (II Premi Xarxa Alcover 2018 i nominada als Premis de la Crítica 2019) planteja el viatge d’una mare i una filla als orígens de la petita, la Kàtia, amb una proposta molt visual que parla de la necessitat de trobar les pròpies arrels. Aquest, que és el segon espectacle del curs de la programació familiar El TNC Petit, és alhora el primer de la temporada amb funcions escolars entre setmana.

‘Kàtia’ arriba a Barcelona després d’una llarga gira de més de 100 bolos i amb diversos reconeixements des de la seva estrena, l’any 2018. És una producció de la companyia Teatre Nu i parteix de la idea original de Ka Teatre. L’obra es va crear a La Casa del Teatre Nu, seu de la companyia ubicada a Sant Martí de Tous, on desenvolupa les seves creacions i altres projectes relacionats amb el món de les arts escèniques.

Primera funció escolar del curs

Nens i nenes de tercer i quart de primària de l’Escola Pau Romeva de Barcelona han estat el públic de la primera funció escolar del TNC d’aquesta temporada. Tot i que la programació familiar va arrencar al desembre amb el circ d»Ex-Libris’, i que el Servei educatiu i social de l’equipament ja ha ofert tallers per a escoles (per exemple, al voltant de de la producció de ‘L’Heroe’, de Santiago Rusiñol), la pandèmia ha endarrerit més de l’habitual l’entrada dels escolars a la platea del teatre. Les primeres representacions per a alumnes es faran aquesta setmana i la vinent, mentre que l’estrena formal i les funcions per al públic general de ‘Kàtia’ seran els caps de setmana del 6 i 7 i 13 i 14 de febrer respectivament.

Víctor Borràs, director de l’espectacle, destacava aquest dimecres que després del confinament per la pandèmia s’han pogut fer molt poques funcions escolars. Després d’estrenar-se al TNC amb ‘Kàtia’, el dramaturg constata que la reacció dels escolars és «la de sempre o potser encara més perquè per tothom és un moment especial poder tornar al teatre». «Estem molt contents que es puguin reprendre aquest tipus de funcions, i encara més al Nacional», ha afegit, «havent pres totes les mesures de seguretat».

ACN

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*