Inici Destacats El Teatre Municipal Ateneu estrena temporada, web i sistema de venda d’entrades

El Teatre Municipal Ateneu estrena temporada, web i sistema de venda d’entrades

COMPARTIR

El proper diumenge dia 6 d’octubre, a les 7 de la tarda, s’inicia la nova temporada de tardor del Teatre Municipal Ateneu amb l’espectacle Alguns neixen estrellats, de Joan Pera. L’obra explica la vida d’un personatge ingenu, simpàtic i entranyable que lluita per situar-se a la vida però, malauradament, és desgraciadet. L’actor de Mataró ha volgut fer un homenatge als grans còmics i humoristes del cinema i la televisió. Hi evoca Charlot, Mister Bean, Woody Allen, Frank Spencer, Inspector Closseau… Enric Llort el dirigeix i l’acompanya a l’escenari.

La reina de la bellesa de Leenane és un drama sobre la solitud, la sinceritat i les relacions entre les persones i la família, i com moltes vegades repetim els errors i fracassos d’aquells que han vingut abans que nosaltres. El director Julio Manrique s’interpel·la sobre aquesta obra de Martin McDonagh i el personatge protagonista: ‘Com va poder inventar-se la Maureen, la pobra Maureen, la fràgil Maureen, la temible Maureen, amb només vint-i-sis anys?’. Interpretada per Enric Auquer, Marissa Josa, Marta Marco i Ernest Villegas, es podrà veure el diumenge 20 d’octubre, a les 7 de la tarda. El diumenge 17 de novembre arriba una entranyable comèdia sobre una generació en crisi existencial. Ovelles de Carmen Marfà i Yago Alonso reflexiona, en clau d’humor, sobre la frustració d’una generació marcada per la crisi. De com fer front a la decepció i de la permanent necessitat de reinventar-nos. Biel Duran, Albert Triola i Gemma Martínez són tres germans que reben com a herència un ramat d’ovelles.

Joel Joan dirigeix el monòleg de Dennis Kelly Nenes i nens. Anna Sahun interpreta aquesta dona emprenedora i valenta, que no acota el cap davant les adversitats però que acaba descobrint massa tard que es va enamorant de l’home equivocat. Aquest èxit del GREC 2019, sobre l’equilibri de poder entre els sexes, arribarà a l’escenari del Teatre Municipal Ateneu l’1 de desembre, a les 7 de la tarda.

Concerts de música clàssica en abonament

El dia 24 de novembre, a les 7 de la tarda, més de cent cantaires de la ciutat i la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia celebraran Santa Cecília amb la interpretació participativa de Mil anys, de Valentí Miserachs i Antoni Dalmau a la basílica de Santa Maria. Hi cantaran com a solistes Ulrike Haller , Julia Brescó, Joan Garcia i Josep Pieres sota la direcció de Josep Miquel Mindán. L’acte comptarà amb la presència del compositor i l’autor del text.

Arpa és el concert de Nadal a càrrec del Cor Exaudio i el Cor d’homes d’Igualada que comptarà amb la participació de la jove i reconeguda arpista catalana Magdalena Barrera, els flautistes Oriol Carceller i Ester Alonso i la violoncelista Clara Puig. L’acte tindrà lloc el diumenge 22 de desembre, a les 6 de la tarda, a la basílica de Santa Maria.

L’Orquestra Terres de Marca presenta, com ja és tradicional el seu Concert de cap d’Any de música i dansa. El dissabte 4 de gener, a les 8 del vespre, es podran escoltar un repertori d’obres de la família Staruss i Txaikovski. Hi participen, a més, diverses escoles de dansa la ciutat que interpretaran danses de diversos punts de la geografia europea.

Abonaments

Aquests 7 espectacles formen part de l’abonament de 4 obres per 44 euros. Els abonaments es podran comprar a partir del 19 de setembre al Punt de Difusió Cultural i Turística del carrer Garcia Fossas, 2 i també com a novetat, es podran gestionar directament des de casa a través del nou web i nou sistema de venda d’entrades a www.teatremunicipalateneu.cat

Cal tenir en compte que els abonats que vulguin assistir a altres obres, -a banda de 4 obres de l’oferta de l’abonament, gaudiran d’un 20% de descompte en els següents espectacles.

Nou web i nou sistema de venda d’entrades 

El Teatre Municipal Ateneu iniciarà el canvi suport de venda d’entrades, després que la plataforma Ticketea, que fins ara feia aquesta funció, tanqui el seu servei.

El Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada ha volgut fer una aposta per un sistema de venda desenvolupat a nivell local pels mateixos professionals que van crear el sistema de venda d’entrades de l’Ateneu Cinema.

Aquest nou sistema permetrà diferents avantatges respecte l’anterior model. Els usuaris no tindran cap recàrrec en la compra de les seves entrades, i a més, podran comprar directament l’abonament en línia, evitant cues i desplaçaments. Aquest nou sistema, desenvolupat per l’Eulogi Domènech i Creagia, estarà hostatjat al nou web www.teatremunicipalateneu.cat

Es tracta d’una iniciativa que en un futur vol posar-se a disposició de les entitats que participen de la programació del Teatre Municipal Ateneu, per tal que puguin utilitzar aquest nou sistema de venda.

D’altra banda, aquesta temporada, el teatre segueix col·laborant en el programa d’inclusió social a través de la cultura Apropa Cultura i mantindrà l’oferta de promoció del teatre per als joves, del programa Fins als 25 a cinc on els joves de fins a 25 anys podran comprar les entrades a 5 euros durant la mateixa setmana de cada funció.

Musiques de butxaca

Els concerts de petit format organitzats per l’Ateneu Igualadí arriben el 4 d’octubre amb la compositora aranesa Alide Sans. El seu disc Henerècla (escletxa) és un alè d’aire fresc que baixa de les muntanyes. La vila és la creació amb una llengua inventada i improvisada del músic Daniel Lumbreràs que es podrà escoltar el dia 8 de novembre. Cançons de fer camí és el darrer treball de Borja Penalba i Mireia Vives. El duet valència és un dels exemples més clars de cançó d’autor i arriba a Igualada amb un projecte que tot just s’acabarà de gestar. Arribarà el 13 de desembre a l’escenari de l’Ateneu. Els concerts de Músiques de butxaca estan programats a les 11 de la nit.

Els espectacles familiars

Xarxa Igualada té cura de programar les obres adreçades als nens i nenes. Enceta la temporada el 29 de setembre amb El monstre de colors. És l’adaptació teatral del llibre d’Anna LLenas. Una posada en escena plena de poesia i música, que ajudarà els nens i nenes a connectar amb cada emoció. Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol de La Pera Llimonera va aconseguir el premi del públic al millor espectacle i el premi Xarxa Alcover de Mostra Igualada 2019. L’espectacle és un homenatge a totes aquelles persones, grans i menudes, a qui la violència dels conflictes armats els ha obligat a deixar la seva terra. Està programat el dia 13 d’octubre. Una reflexió sobre l’avorriment de nens i nenes és el que ens planteja L’aventura d’avorrir-se de L’Estaquirot teatre. Les peripècies de la Rita pretenen motivar la creativitat i el lleure infantil. La posada en escena de titelles i actors arriba el 27 d’octubre a la nostra ciutat.

La màgia de Charlie Mag ens permetrà submergir-nos en un univers ple de sorpreses i il·lusions amb el seu espectacle Formidable, el diumenge 10 de novembre. Coincidint amb Santa Cecília, el diumenge 24 de novembre, a les 6 de la tarda, el grup 2 princeses barbudes presenta el seu concert per a tota la família La bona vida. Cançons plenes d’humor que ens remeten als humans de fa més de 10.000 anys. Finalment el musical del grup Veus-Veus La bella i la bèstia tancarà la programació de tardor amb una història d’amor i tolerància en un castell encantat. Els espectacle de La Xarxa són a ¼ d’1 del migdia I tenen un preu de 6 € i de 5 € per als socis.

FER UN COMENTARI

*