Inici Destacats El Teatre de l’Aurora d’Igualada celebra el seu vintè aniversari

El Teatre de l’Aurora d’Igualada celebra el seu vintè aniversari

COMPARTIR

El 17 de maig de 1997 obria a Igualada un nou espai independent de cultura, el Teatre de l’Aurora. 20 anys després, el projecte ha esdevingut un referent a la Catalunya Central, amb la programació de 460 espectacles i 22 produccions pròpies. Al llarg dels vint anys, uns 62.000 espectadors han vist alguna de les 974 representacions que s’han fet. L’Aurora ha celebrat aquest dimecres al vespre el vintè aniversari de la inauguració oficial del teatre amb la representació de ‘Les alegres casades de Windsor’, de William Shakespeare, a càrrec de la companyia Parking Shakespeare. Durant l’acte inaugural, el president d’Unicoop Cultural –la cooperativa que gestiona el teatre-, Lluís Segura, ha destacat que l’Aurora és un projecte d’una «multitud de gent que ha aportat les seves hores de forma altruista» i ha expressat que a la sala igualadina es viu «teatre de debò».

‘La tigressa i altres històries’, tres monòlegs escrits per Dario Fo i Franca Rame, i interpretats per l’actor Manel Barceló, va ser el primer espectacle que el públic va poder veure al Teatre de l’Aurora d’Igualada, ara fa vint anys. Per commemorar les dues dècades de trajectòria, la sala independent igualadina ha programat aquest dimecres una sessió especial als jardins del Cercle Mercantil on al voltant de 250 persones han pogut gaudir de l’espectacle ‘Les alegres casades de Windsor’, a càrrec de la companyia Parking Shakespeare.

El president de la cooperativa que gestiona el teatre, Lluís Segura, ha explicat que podria semblar un «contrasentit» que se celebrin els 20 anys del Teatre de l’Aurora fora del teatre, però ha expressat que «avui volem ser molts i teníem ganes de gaudir d’un espectacle a ‘plein air'». De fet, el Teatre de l’Aurora compta amb 110 localitats, mentre que els jardins del Mercantil han pogut encabir unes 250 persones.

La celebració de les dues dècades del naixement del teatre ha comptat també amb la presència de la directora dels Serveis de Cultura a la Catalunya Central, Maria Àngels Blasco; el diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé; i del batlle d’Igualada, Marc Castells. Tant Blasco com Castells han volgut refermar el suport de les administracions públiques en el projecte cultural del Teatre de l’Aurora i han anunciat que estan treballant per establir un conveni de col·laboració per aportar una inversió per millorar les instal·lacions del teatre.

De la seva banda, Puigcorbé ha lloat la programació que fa la sala independent igualadina i ha apuntat que «el teatre independent és precisament qui crea nous públics perquè porta gent jove al teatre». Per ell, «és una gran notícia que hi hagi sales privades que arrisquin d’aquesta manera». De fet, Puigcorbé ha apuntat que només hi ha quatre teatres privats fora de Barcelona, però considera que «n’hi hauria d’haver molts més».

Una comèdia de Shakespeare per celebrar el vintè aniversari

El Teatre de l’Aurora ha escollit l’espectacle ‘Les alegres casades de Windsor’, de William Shakespeare, per celebrar el seu vintè aniversari. La funció, que ha anat a càrrec de la companyia Parking Shakespeare, especialitzada en els clàssics del dramaturg anglès. De fet, aquest és el vuitè projecte que realitza la companyia amb l’objectiu d’apropar Shakespeare de manera gratuïta a tots els públics i en un espai obert. El muntatge es va poder veure el passat mes de juliol al Parc de l’Estació del Nord de Barcelona.

D’altra banda, per commemorar l’efemèride el teatre també ha produït l’exposició ’20 anys del Teatre de l’Aurora (1997-2017′, on ofereix un breu repàs dels vint anys d’història de la sala independent igualadina a través d’objectes, escrits, obsequis i curiositats. En concret, s’hi troben comentaris escrits pels espectadors a la sortida del teatre, dedicatòries d’actors i companyies que hi ha actuat o obsequis que ha rebut el teatre.

L’aposta per les produccions pròpies

Fa un any i mig el Teatre de l’Aurora va portar a escena la seva primera producció pròpia després d’haver participat en una vintena llarga de coproduccions. Es tracta del ‘Comte Arnau’, un muntatge inspirat en una de les llegendes més importants de Catalunya i que ha tingut una bona acollida de públic i a dia d’avui encara està rodant per algunes sales del país. D’aquí una setmana el teatre estrenarà la seva segona producció pròpia, un espectacle sense veu que porta per títol ‘La casa perduda’ i està inspirat en el drama dels refugiats.

Per a dur a terme aquestes produccions la sala igualadina ha creat una companyia de teatre pròpia, la Cia. Teatre de l’Aurora, que compta amb un director resident, en Joan Arqué. El president d’Unicoop Cultural, Lluís Soler, ha explicat que aquest és un projecte que feia molts anys que tenien en cartera «però per motius pressupostaris i per manca de coneixement no l’havíem pogut tirar endavant».

Mar Martí / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*