Inici Destacats El Teatre de l’Aurora crea un cicle de microteatre amb espectacles de...

El Teatre de l’Aurora crea un cicle de microteatre amb espectacles de creadors de l’Anoia

COMPARTIR

El Teatre de l’Aurora d’Igualada acollirà del 21 al 23 d’agost, coincidint amb la Festa Major de la ciutat, un nou cicle de microteatre que comptarà amb cinc espectacles de 15 minuts de durada creats especialment per a l’ocasió per una vintena d’artistes de la comarca de l’Anoia de diferents disciplines. La proposta, que porta per nom ‘Xiques’, tindrà com a escenari cinc espais poc convencionals del Teatre de l’Aurora com els camerinos, les golfes o el vestíbul. De fet, l’escenari tradicional del teatre es convertirà en la taquilla i el bar. En total, durant els tres dies es faran 60 funcions -4 passis diaris de tots 5 espectacles-. Segons ha detallat el director de l’Aurora, Òscar Balcells, cada espectacle compta amb la implicació d’entre dos i cinc artistes del territori, molts dels quals «no es coneixien i no havien treballat mai junts».

Els cinc espectacles que es podran veure durant la Festa Major d’Igualada al Teatre de l’Aurora tenen una durada de 15 minuts i han estat creats per una vintena d’artistes de la comarca de l’Anoia. El director de l’Aurora, Òscar Balcells, ha dit que es tracta de professionals de diferents disciplines com el teatre, la música o el circ, molts els quals no havien treballat mai junts ni es coneixien.

De la seva banda, l’ideòleg i impulsor del projecte, Joel Grau, ha dit que s’ha donat «carta blanca» a tots els artistes i ha explicat que cada espectacle barrejarà almenys dues disciplines. Grau també ha apuntat que els espais on es faran les funcions també han servit d’inspiració per als professionals.

Cada dia es representaran tots cinc espectacles, cadascun dels quals farà 4 passis diaris. És a dir, hi haurà vint funcions diàries i un total de 60 en els tres dies que dura el cicle. Balcells ha explicat que el públic serà reduït, entre 15 i 25 espectadors màxim per a cada espai, i també s’han creat diferents abonaments perquè els espectadors «tinguin flexibilitat per fer-se el seu propi recorregut».

Les temàtiques dels espectacles seran molt diverses. A ‘Suite. Escollint renúncies’ es donarà a conèixer la història de l’Elisabet, que ha de prendre una decisió crucial, la del Jacob, que no pot suportar viure des del suïcidi del seu únic fill, i la del Carles, que en té set. ‘Molta Merda’ narra els moments previs d’una artista abans de sortir a escena, on el pànic i l’eufòria es desequilibren. A ‘En Venda’ es donaran a conèixer els mètodes cada cop més sofisticats per dur a terme ‘mobbing’ immobiliari. La història de ‘Llirep Der: les golfes del lament’ parla sobre un músic d’èxit d’una fragilitat i sensibilitat extrema que es tanca un bon dia en unes golfes i s’hi estableix indefinidament. Finalment, ‘La Fregona’ narra la història d’una dona de fer feines que s’ha carregat una valuosa escenografia i el consell d’administració del teatre l’ha citat per enfocar la qüestió.

Mar Martí / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*