Inici Destacats El Teatre de l’Aurora celebrarà els 25 anys amb espectacle de Guillem...

El Teatre de l’Aurora celebrarà els 25 anys amb espectacle de Guillem Albà & la Marabunta a Cal Font

COMPARTIR

El Teatre de l’Aurora d’Igualada està de celebració. Enguany compleix 25 anys i, per això, ha programat per al cap de setmana del 14 i 15 de maig un seguit d’actes que volen ser un “agraïment a la ciutat”. En concret, el dissabte tindrà lloc a la Plaça de Cal Font l’espectacle de Guillem Albà & La Marabunta. L’endemà diumenge s’ha organitzat una funció exclusiva del muntatge ‘Hamlet.01’, que estarà obert només als col·laboradors i voluntaris del teatre. Durant aquests 25 anys, més de 85.000 espectadors han vist algunes de les 1.300 representacions dels més de 600 espectacles que s’han programat. Fora de la ciutat de Barcelona només hi ha quatres sales de teatre privades amb programació estable i el Teatre de l’Aurora és una d’elles.

El 17 de maig de 1997 s’inaugurava a Igualada el Teatre de l’Aurora, una sala privada sense ànim de lucre gestionada per la cooperativa Unicoop Cultural. Des de la seva obertura, el teatre ha acollit més de 85.000 espectadors i, durant aquest 25 anys, la sala igualadina ha produït un total de 25 espectacles. “Aquestes xifres ja comencen a fer patxoca i això ens anima a seguir endavant i a poder arribar a 25 anys més”, ha apuntat el director del teatre, Òscar Balcells.

Per celebrar l’efemèride, Balcells ha explicat que s’han programat dues propostes, “una d’oberta a tota la ciutat i una altra de més íntima a porta tancada”. En concret, el dissabte 14 de maig tindrà lloc l’espectacle de Guillem Albà & La Marabunta a la Plaça de Cal Font, una funció que serà gratuïta i oberta a tothom. L’endemà, el diumenge 15 de maig, serà el torn d’homenatjar els “amics” del teatre i els voluntaris i, per això, s’ha organitzat una funció en exclusiva per a ells. Serà ‘Hamlet.01’, un espectacle de Sergi Belbel protagonitzat per Enric Cambray.

Balcells ha reconegut que arribar als 25 anys ha estat un “petit miracle”. “Durant aquests anys hem passat per moments bons, però també per altres de difícils i dolents, però sobretot destaco l’esforç col·lectiu que hi ha al darrere”, ha explicat. A més, considera que els dos anys de pandèmia han estat “molt complicats”: “Ens trobem en un moment de canvis. Hi ha una davallada del públic en els espectacles en viu i ara ens toca recuperar-nos”.

El Teatre de l’Aurora és una de les poques sales privades amb programació estable que hi ha fora de la ciutat de Barcelona. “Ser una iniciativa privada amb un projecte de gestió col·lectiva és una de les coses que ens fa especials”, reconeix Balcells, que afegeix: “això ens dona una independència i llibertat a l’hora de programar perquè no estem sotmesos a les normatives o tendències polítiques o públiques dels governs municipals”.

Mar Martí / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*