Inici Destacats El Teatre de l’Aurora celebra 25 anys omplint la plaça de Cal...

El Teatre de l’Aurora celebra 25 anys omplint la plaça de Cal Font

COMPARTIR

Aquest cap de setmana el Teatre de l’Aurora ha celebrat els seus 25 anys amb dos actes d’agraïment a la ciutat i també als Amics i voluntaris que han fet possible el projecte tots aquests anys. El dissabte 14 de maig més de 700 persones van assistir a l’espectacle Guillem Albà & La Marabunta a la plaça de Cal Font, que es va convertir en una autèntica festa. El diumenge 15 de maig va ser el torn d’homenatjar els Amics i voluntaris. Per ells, l’Aurora va organitzar una funció exclusiva de Hamlet.01 protagonitzat per Enric Cambray, l’Aurora. A partir d’aquest cap de setmana es pot visitar al vestíbul del teatre, una exposició amb un recull de les portades dels programes de mà del teatre al llarg dels seus 25 anys d’història.

L’Aurora vol agrair la col·laboració dels patrocinadors Grup Carles, Ultramàgic Ballons i Events; de les institucions Ajuntament d’Igualada, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona.

Fotos: Manel Marimon i Gomis

Actualment, el Teatre de l’Aurora compta amb dues sales, la sala del Teatre de l’Aurora, amb un aforament de 110 localitats, i la sala Les Golfes, amb una capacitat per a 60 persones. També compta amb una cafeteria, unes oficines i diverses sales i despatxos, que s’ofereixen en règim de lloguer i que també funcionen com a casal d’entitats. En un lloc privilegiat com és la plaça de Cal Font –símbol i record, al bell mig de la ciutat, de la potent Igualada industrial del segle XX- l’edifici compta amb uns 700m2 per a serveis culturals i d’oci, oberts al teixit associatiu, cultural empresarial, etc., d’Igualada i comarca. Des de la seva obertura, el Teatre de l’Aurora ofereix una programació teatral basada en la professionalitat, la qualitat dels espectacles i la proximitat dels actors amb els espectadors. Més de 85.000 espectadors han vist algunes de les 1.300 representacions dels més de 600 espectacles que s’han programat a la sala independent igualadina durant aquests vint-i-cinc anys, període durant el qual el Teatre de l’Aurora ha produït 25 espectacles.

Això és fruit d’un projecte col·lectiu independent, sense ànim de lucre, basat en la complicitat, la participació i la cooperació de diverses entitats i persones, des dels membres de la cooperativa Unicoop Cultural, els Amics del Teatre de l’Aurora, la Comissió de programació formada per espectadors que participen en el disseny de la programació estable del teatre, fins als els establiments amics, patrocinadors, mecenes i institucions que donen suport a aquest projecte de gestió privada (a través de la cooperativa Unicoop Cultural), però amb vocació d’obertura a la ciutadania i amb la voluntat que el teatre, i la cultura en general, siguin accessibles per a tothom.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*