Inici Destacats El teatre familiar anoienc es cita per Nadal al Teatre de l’Aurora

El teatre familiar anoienc es cita per Nadal al Teatre de l’Aurora

COMPARTIR

Després de la bona acollida rebuda l’any passat en la seva primera edició, per les festes nadalenques torna al Teatre de l’Aurora el Cicle Km.0, un projecte impulsat per la sala igualadina amb la col·laboració de les companyies professionals de teatre familiar de l’Anoia, amb l’objectiu de donar més visibilitat i apropar al públic els seus espectacles i la seva tasca.

El cartell de la segona edició d’aquest cicle –que se celebrarà anualment per les festes nadalenques- presenta els espectacles Sempre de vacances, de les 2princesesbarbudes (26 i 27 de desembre) i Maure el dinosaure, de Teatre Nu (7 i 8 de gener). El programa també inclou diverses activitats paral·leles, que permetran conèixer les companyies de portes endins.

“La primera edició va tenir molt bona acollida i per això torna aquesta cita, que ens permetrà veure a casa nostra els espectacles familiars fets aquí, a casa nostra, per companyies professionals” explica Òscar Balcells, director del Teatre de l’Aurora, que posa èmfasi en l’objectiu del projecte, que és el de “donar més visibilitat i posar en relleu l’existència i el treball de les companyies de teatre familiar de la nostra comarca, companyies professionals, amb experiència i amb una llarga trajectòria que han rebut el reconeixement arreu, sobretot dins el sector professional, però que potser aquí, a casa, no es coneix prou”

El Cicle Km.0 compta amb la col·laboració de les companyies: 2princesesbarbudes (Sant Joan de Mediona), Cia. La Mandarina (Igualada), Companyia Pelmànec (Piera), Farrés brothers i cia. (Igualada), La companyia del príncep Totilau (Sant Martí de Tous), Teatre Nu (Sant Martí de Tous) i Tot Circ (Copons). Set companyies professionals de l’Anoia, que es dediquen principalment als espectacles familiars, amb experiència, prestigi dins el sector i amb espectacles de qualitat. Com explica Balcells “amb aquesta iniciativa el Teatre de l’Aurora posa l’escenari, l’aparador per oferir una oportunitat més per donar a conèixer no només la important feina que fan aquestes companyies, sinó també com la fan”. En aquest sentit, paral·lelament als espectacles programats, es duran a terme un seguit d’activitats complementàries (tallers, visites guiades, exposicions, etc.) que, segons el director de la sala independent igualadina “seran el punt de trobada entre els artistes i els espectadors, que permetrà conèixer una mica més els nostres “veïns” que es dediquen al teatre familiar a casa nostra”.

Les 2princesesbarbudes presenten Sempre de vacances

sempre-de-vacances-2princesesbarbudesLa companyia 2princesesbarbudes serà l’encarregada d’obrir la segona edició del Cicle Km.0, el 26 i 27 de desembre, presentant el seu darrer espectacle Sempre de vacances. Les 2princesesbarbudes porten a l’escenari els temes del disc homònim “Sempre de vacances”. “Son 11 cançons de composició pròpia que parlen de les orenetes, sobre com fan el niu, què mengen, la seva criança, com viatgen d’un lloc a l’altre, com canten, què vesteixen, què somien… Les cantem amb un to humorístic i amb el nostre estil, ritmes pop amb instruments de joguina. Parlem de les orenetes, que migren, que sempre busquen el bon temps, i amb humor les comparem amb algunes coses nostres, dels humans”, explica Marc Marcé, de les 2princesesbarbudes. A l’escenari hi trobareu “quatre orenetes barbudes” que es retroben després de la migració per fer un concert amb instruments de joguina i ritmes pop. Aquestes “quatre orenetes barbudes” són: Helena Casas (bateria de joguina, pandereta, pianet, acordió petit i veu), Marc Marcé (guitarra elèctrica de tres cordes, ukulele de joguina i veu), Marc Poch (bateria de joguina, melòdica, pianet i carilló de joguina) i Toni Vilaprinyó (baix petit).

“Estem molt contents per participar en una iniciativa com aquesta, que dóna a conèixer el treball que fem les companyies de la comarca, se sense oblidar –i això és molt important-, que ho fem dins una programació de teatre professional. És important que les companyies d’aquí fem una mica de “gremi” per reivindicar que a l’Anoia és fan coses de qualitat”, ha assenyalat Marc Marcé sobre la iniciativa del Cicle Km.0 impulsada pel Teatre de l’Aurora.

Teatre Nu presenta Maure el dinosaure

maure-el-dinosaureTancarà el Cicle Km.0 la companyia de Sant Martí de Tous Teatre Nu amb el seu darrer espectacle Maure el dinousaure, que es podrà veure a la sala independent igualadina el 7 i 8 de gener. En aquest espectacle coneixerem a la Martina, una nena petita, valenta i pèl-roja; i a en Maure, un dinosaure blau, gros i de punxes blanques. La Martina i el Maure són amics inseparables. Comparteixen jocs, somnis i aventures. En Maure es perd enmig de la ciutat i la Martina inicia un viatge per intentar recuperar‐lo, endinsant‐se en un món ple de perills, estranyeses, sorpreses i oportunitats. Maure el dinosaure és un espectacle ple d’humor i tendresa que juga amb els objectes i que viatja constantment de la imaginació a la quotidianitat, de les pors a les certeses, dels somnis a les realitats. Tal com explica Maria Hervàs, de la companyia Teatre Nu, “l’espectacle s’adreça al públic familiar però molt especialment als més petitons, de 2 a 8 anys, més o menys, que és una franja d’edat que no havíem atès gaire. És una història pensada per a ells, i hem tingut molt en compte el joc i el llenguatge infantil. No volíem que es quedessin en la superfície, com passa en molts espectacles, sinó que entressin fins al fons. Parlem de l’amistat i de les situacions que viu una nena com ells i la sema mascota preferida. Els més petits s’hi senten molt identificats i s’hi enganxen molt”. Maure el dinousare és dirigit per Víctor Borràs i interpretat per Maria Hervàs i Francesc Mas; la música és d’Oriol Canals i l’escenografia i titelles són obra de Joan Pena.

El Cicle Km.0 “és una iniciativa molt maca per conèixer les companyies d’aquí i els seus projectes. El Km.0 està de moda en molts àmbits, com la cuina, i hem de practicar-lo, també en el teatre! També és molt important, d’altra banda, perquè nosaltres, les companyies d’aquí, podem fer pinya” explica la Maria Hervàs.

Activitats paral·leles per conèixer les companyies de prop

El Cicle Km.0, a part de donar a conèixer el treball dels artistes locals, també ofereix l’oportunitat de descobrir les companyies des de dins, a través d’activitats paral·leles, complementàries a la presentació dels seus espectacles. En aquesta segona edició, el programa del Cicle Km.0, presenta dues propostes: un Taller de dansa a càrrec de la Cia. La Mandarina i la visita Vine a conèixer la Casa del Teatre Nu, a càrrec de la companyia Teatre Nu.

Amb el Taller de dansa, la Cia. La Mandarina ens convida a gaudir, al seu local Espai d’Arts escola de dansa, d’un divertit taller introductori a la disciplina de la dansa. Està adreçat a nens i nenes de 4 a 6 anys i de 7 a 9 anys (que es dividiran en dos grups segons aquestes edats) i es farà un reconeixement de les possibilitats de moviment del propi cos i de la seva capacitat expressiva. Per participar al taller no és imprescindible tenir coneixements previs de dansa i cal portar roba còmoda i mitjons. El Taller de dansa es durà a terme el dimarts 27 de desembre, a les 11 h., a l’Espai d’Arts, escola de dansa, al carrer Tarragona, 45 d’Igualada. El taller és gratuït i va inclòs en l’entrada de l’espectacle Sempre de vacances, de les 2princesesbarbudes.

Per la seva banda, la companyia Teatre Nu ens convida a conèixer casa seva a Sant Martí de Tous, La Casa del Teatre Nu. Un lloc on, a part de crear els seus espectacles, volen compartir amb el públic i amb diferents professionals quins són els processos que fan servir per tirar endavant una creació. Per això han fet un nou pas obrint el seu local a tothom qui s’hi vulgui acostar i tingui ganes d’acompanyar-los en aquest viatge tan fantàstic que és fer i viure el teatre. La visita guiada Vine a conèixer la Casa del Teatre Nu es durà a terme el diumenge 8 de gener, a les 12 h., a La Casa del Teatre Nu, carrer dels Prats, 14 de Sant Martí de Tous. Aquesta activitat és gratuïta i va inclosa en l’entrada de l’espectacle Maure el dinosaure, de Teatre Nu.

Funcions, horaris i venda d’entrades

Les representacions de Sempre de vacances, de les 2princesesbarbudes tindran lloc dilluns 26 i dimarts 27 de desembre, a les 19 h. Les funcions de Maure el dinosaure, de Teatre Nu, es duran a terme el dissabte 7 i diumenge 8 de gener, també a les 19 h.

Pel que fa a les activitats paral·leles del Cicle Km.0, el Taller de dansa organitzat per la Cia. La Mandarina es durà a terme el dimarts 27 de desembre, a les 11 h., a l’escola de dansa Espai d’Arts, al carrer Tarragona, 45, d’Igualada. La visita és gratuïta i va inclosa en l’entrada de l’espectacle Sempre de vacances, de les 2princesesbarbudes. Un cop comprada l’entrada, els interessats en fer la visita han de fer una reserva a través del correu info@teatreaurora.cat

La visita guiada Vine a conéixer la Casa del Teatre Nu, a càrrec de la companyia Teatre Nu, es durà a terme el diumenge 8 de gener, a les 12 h., a La Casa del Teatre Nu, al carrer dels Prats, 14, de Sant Martí de Tous. La visita és gratuïta i va inclosa en l’entrada de l’espectacle Maure el dinousaure. Un cop comprada l’entrada, els interessats en fer la visita han de fer una reserva a través del correu info@teatreaurora.cat. L’aforament és limitat a 50 persones per ordre de reserva.

Les entrades per als espectacles Sempre de vacances i Maure el dinosaure, a un preu de 8 € i 6 € (amb els descomptes habituals) per funció, es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 938050075 exclusivament els dijous de 19 a 20 h. Més informació a www.teatreaurora.cat.

FER UN COMENTARI

*