Inici Societat El teatre com a eina per acostar les demències a escolars de...

El teatre com a eina per acostar les demències a escolars de l’Anoia

COMPARTIR

La princesa, el cavaller i el drac, han envellit i ja no tenen les facultats que tenien de joves, però amb les capacitats que encara conserven són capaços de viure una fantàstica aventura. Amb aquest punt de partida, l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA) està a punt de finalitzar el cicle de representacions de l’obra de teatre que fa a les escoles de l’Anoia amb el conte “El tresor més gran del món”, part del projecte que vol sensibilitzar els escolars de primària en relació als seus tractes amb les persones grans, i específicament amb les persones amb demència o deteriorament cognitiu.

Les darreres s’han fet a l’Escola Maria Borés de la Pobla de Claramunt, amb els cicles infantil i primària i a l’Escola Joan Maragall de Vilanova del Camí. El 17 de maig encara és prevista la seva representació a l’Escola Mowgli d’Igualada, totes dues per a cicle inicial. Fins aquest moment hauran gaudit de l’obra més de 650 nens i nenes de la comarca.

Des de l’AFADA animen a totes les escoles que l’any que ve vulguin sol·licitar la representació de l’obra que es posin en contacte directament amb l’entitat a l’Hospital de dia Sant Jordi.

A més a més, l’associació AFADA, amb l’objectiu de mantenir l’essència d’aquesta història acaba de presentar i publicar el conte en format llibre amb la col·laboració del Consorci Sociosanitari d’Igualada i la Diputació de Barcelona, que facilitarà de forma gratuïta a les escoles per a que els nens puguin llegir i compartir una bona estona de lectura.

No obstant, totes aquelles persones que el vulguin el podran adquirir directament a l’Hospital de dia Sant Jordi (carrer Joaquima de Vedruna 14, d’Igualada o bé trucant al 93 806 81 88).

FER UN COMENTARI

*