Inici Destacats El tancament de Nissan podria afectar 600 treballadors d’empreses de l’Anoia

El tancament de Nissan podria afectar 600 treballadors d’empreses de l’Anoia

COMPARTIR
Treballadors de Nissan protestant aquest dijous a l'exterior de la planta de Barcelona. Aina Martí / ACN

El tancament de les plantes de Nissan a Catalunya té conseqüències directes a l’Anoia, un territori greument tocat per la davallada econòmica i per la més recent crisi de la covid-19. La Unió Empresarial de l’Anoia calcula que, al territori, hi ha una desena d’empreses afectades amb 600 treballadors vinculats al sector de l’automoció i, per tant, també a Nissan. “Ho veiem amb preocupació. És una patacada gran venint d’una altra patacada. Plou sobre mullat”, lamenta el seu president, Joan Domènech. Tot i que ara cal estudiar quin volum de feina generava Nissan, ja que cap de les companyies es dedicava exclusivament a aquesta empresa, les més afectades són Calaf Group, Braid, Trire, Snop o Reydel.

La Conca de l’Anoia ha estat la zona del país més afectada per la crisi de la covid-19 amb un tancament perimetral que va impactar greument les empreses del territori. Quan tot just s’estan recuperant, el tancament de les plantes de Nissan a Catalunya és un nou gerro d’aigua freda. L’empresa automobilística dona feina a una desena de companyies de l’Anoia, que no treballen exclusivament per a l’empresa nipona, però que sí els hi genera un important volum de feina.

Segons el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech, ara cal veure quina serà la repercussió directe al territori. Des de l’Ajuntament d’Igualada també avaluen les conseqüències que el tancament de les plantes de Nissan pot tenir a la comarca. En concret, a l’Anoia, s’hi elaboren llantes, neumàtics, i petites peces de muntatge.

Estefania Escolà / ACN

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*