Inici Cultura Tanca l’emblemàtica llibreria Cal Jordana d’Igualada

Tanca l’emblemàtica llibreria Cal Jordana d’Igualada

COMPARTIR

La històrica llibreria de Cal Jordana, al carrer Òdena d’Igualada, tancarà portes definitivament a finals d’aquest any. Així ho explica un dels seus responsables, Joan Torrell i Jordana, que aclareix que el tancament es deu a la no renovació del contracte de lloguer a partir de l’any vinent. Tot i que assegura que no coneix els motius, Torrell explica que inicialment el contracte ja expirava l’1 de gener de 2015, tot i que finalment han tingut tres anys de pròrroga.

Acaben així 114 anys d’història de la ciutat. Joan Torrell explica que Cal Jordana va obrir al carrer Argent l’any 1903, des d’on es va traslladar a l’actual ubicació el 1907 buscant un major espai. Des del carrer Òdena ha estat testimoni de la transformació d’Igualada al llarg del segle XX. Els propietaris descarten obrir en un altre espai, “perquè Cal Jordana ja no seria el mateix”, diu Joan Torrell, qui també reconeix que “s’hi guanya molt poc amb una llibreria”.

Cal Jordana deixarà de vendre diaris a partir de l’1 de novembre, i segons els seus responsables, fins a finals d’any continuaran la venda per liquidar el seu estoc de llibres i publicacions.

Joan Torrell, un dels responsables de la centenària llibreria.
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*