Inici Societat Tallers a Argençola sobre com es fa el pa

Tallers a Argençola sobre com es fa el pa

COMPARTIR

[Img #5079]El proper dissabte 9 de març, El Trill, Associació cultural del terme d’Argençola, organitzarà uns tallers bàsics d’elaboració de pa artesà al mateix Ajuntament del municipi.

Els tallers els impartirà l’artesà forner Idris Cruz de Pan Baraka, que des de fa més d’onze anys és dedica bàsicament a fer cursos i a transmetre a tots aquells que hi assisteixen la seva passió pel món del pa.

Els assistents podran aprendre a fer pa com s’ha fet durant segles amb farina, aigua, sal i llevat mare natural.

Actualment s’està produint un moviment de revalorització i reconeixement d’aquest aliment bàsic. Tant es recuperen receptes tradicionals i cereals oblidats, com s’inventen nous pans amb fruita seca o llavors. Paral•lelament el pa tampoc és aliè a la creixent importància que els consumidors comencen a donar a la qualitat dels ingredients, al seu origen i al procés d’elaboració de tot allò que compren.

Les farines que s’utilitzaran als talleres són ecològiques i el cereal l’ha cultivat i molt a Argençola en Josep Mestre, pioner d’aquest tipus de cultiu tant a la comarca de l’Anoia com a la Conca de Barberà. Tots els seus productes tenen el segell del CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica) i des de fa anys ha fet una aposta decidida per una agricultura respectuosa amb el medi ambient com a pas imprescindible per aconseguir aliments més saludables.

Es faran dos tallers, un al matí de 10 a 2  i un altre a la tarda de 4 a 8. El preu per taller és de 25 euros i l’assistència estarà limitada a un màxim de 15 persones cadascun per facilitar l’aprenentatge.

Per assistir-hi cal inscripció prèvia. La informació de com fer aquestes inscripcions es pot trobar a la web www.eltrill.org.

Aquesta activitat forma part de la programació de la 2na. Matinal d’intercanvi de llavors de la Catalunya interior que es farà el diumenge 10 de març a Carbasí (Argençola).

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*