Inici Societat Suspeses les actuacions judicials a Igualada

Suspeses les actuacions judicials a Igualada

COMPARTIR

La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (GGPJ) ha acordat aquest divendres en sessió extraordinària la suspensió de totes les actuacions judicials programades i dels terminis processals a Euskadi i la Comunitat de Madrid, així com els partits judicials d’Igualada i Haro, a la Rioja. Es garanteixen en aquests territoris els serveis essencials, com ara actuacions amb presos i detinguts. A més, per a la resta del territori de l’Estat, el CGPJ ha acordat que els jutges puguin suspendre actuacions processals per raons sanitàries prèvia autorització del president del tribunal superior de justícia corresponent.

Aquestes noves restriccions en aquests territoris concrets no afecten els internaments urgents i l’adopció de mesures cautelars i actuacions inajornables (com les mesures de protecció de menors o les relacionades amb presos). A més, els jutjats de violència sobre la dona faran els serveis de guàrdia que els correspongui. Hauran d’assegurar el dictat d’ordres de protecció i qualsevol mesura cautelar en matèria de violència sobre les dones i menors. També es mantindran les actuacions amb detinguts, l’adopció de mesures cautelars urgents i aixecaments de cadàvers.

Pel que fa al registre civil, prestarà atenció permanent durant les hores d’audiència. Hauran d’assegurar l’expedició de llicències d’enterrament, inscripcions de naixement i matrimonis.

ACN

FER UN COMENTARI

*