Inici Societat Surt a concurs el projecte del nou vial paral·lel a la Ronda...

Surt a concurs el projecte del nou vial paral·lel a la Ronda Sud a Vilanova del Camí

COMPARTIR
El nou vial comunicarà la rotonda de l'accés sud (a fons de la imatge) amb el carrer dels Fusters.

El Departament de Territori i Sostenibilitat acaba de treure a concurs la redacció del projecte constructiu de la via col·lectora que ha de connectar els dos enllaços de la Ronda Sud a Vilanova del Camí.

Quan va obrir la via, l’any 2010, l’enllaç sud de la circumval·lació d’Igualada es va fer només en sentit Santa Margarida de Montbui i no es va poder afegir una sortida en sentit Barcelona per la proximitat de l’enllaç nord de la mateixa via.

La solució que va plantejar la Generalitat va ser construir un carrer paral·lel a la Ronda Sud, que ja estava definit en el planejament urbanístic de Vilanova del Camí, que servís per connectar els enllaços sud i nord. Així, el nou tram anirà des de l’enllaç dels Moletons fins al Polígon Pla de Rigat, on connectarà amb el tram ja existent.

En el projecte, que ha d’estar redactat en un màxim de 8 mesos, es projectarà la prolongació del carrer Fusters en direcció sud fins a connectar amb la rotonda situada en el Pla dels Moletons, a la cruïlla del carrer Ronda de Sant Antoni amb el carrer del Duc. Pel costat nord, el vial connectaria amb la rotonda que dona accés a l’enllaç acabat d’obrir, al polígon Pla de Rigat.

El projecte inclou l’estudi de les opcions per fer passar el nou carrer a diferent nivell de la via de Ferrocarrils de la Generalitat. A més de les connexions amb diferents camins rurals, també es farà una vorera o zona de pas segregada de la calçada principal, pel pas de vianants i bicicletes.

FER UN COMENTARI

*