Inici Destacats El suport d’ERC per allargar l’estat d’alarma resol la situació dels treballadors...

El suport d’ERC per allargar l’estat d’alarma resol la situació dels treballadors de fora de Conca d’Òdena afectats pel confinament

COMPARTIR
Controls als accessos d'Igualada. Estefania Escolà / ACN

Els diputats d’ERC s’abstindran a la sisena pròrroga de l’estat d’alarma, que es votarà el dimecres 3 de juny, després d’arribar a un acord amb el govern espanyol. Segons l’acord, quan les unitats territorials de referència arribin a la fase 3 del pla de desescalada seran les comunitats autònomes les autoritats competents delegades per decidir i executar les mesures pertinents, amb excepció a les mesures de llibertat de circulació, i proposaran elles mateixes al Ministeri de Sanitat la superació de fase. A més, el pacte contempla que un cop s’arribi a acord sobre el pla de recuperació europeu el govern espanyol “impulsi mecanismes per a la participació de les comunitats” per la gestió de fons.

En el marc d’aquest acord, també s’impulsaran els canvis normatius necessaris perquè en la disposició addicional 21a del decret 11/2020 de 31 de març s’estengui, en termes similars, als treballadors per compte aliè residents fora del territori confinat però que treballen dins d’aquest territori. Aquest seria el cas dels treballadors de la Conca d’Òdena, que ERC ha explicat que tindran una prestació equivalent als que viuen a la zona, que ja va ser reconeguda com a baixa laboral.

ACN

FER UN COMENTARI

*