Inici Societat Subvencions a Vilanova del Camí per adaptar els habitatges de la gent...

Subvencions a Vilanova del Camí per adaptar els habitatges de la gent gran, amb mobilitat reduïda o en risc d’exclusió social

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha publicat una convocatòria de subvencions en espècie per a l’arranjament d’habitatges per a gent gran, persones amb dificultats de mobilitat o amb risc d’exclusió social per l’any 2022. Les obres objectes d’aquesta subvenció, seran encarregades i adjudicades íntegrament per la Diputació de Barcelona.

La finalitat d’aquesta subvenció és la instal·lació d’ajudes tècniques i fer reformes bàsiques en l’habitatge, tant si és de lloguer com de propietat, de les persones grans més vulnerables per mantenir les condicions de seguretat, higiene i habitabilitat mínimes.

Són objecte de subvenció els arranjaments en banys com la substitució de la banyera o dutxa per un paviment antilliscant arran de terra (cota zero), la substitució d’aixetes en bateria per models monocomandament, substitució del rentamans, adaptació del rentamans, tractament antilliscant de paviments, l’eliminació del bidet, i la col·locació d’ajudes tècniques.

També els arranjaments en la cuina: tall de subministrament de gas, substitució de placa de gas per placa elèctrica o placa de gas de desconnexió automàtica, subministrament d’element de cocció, canvi d’aixetes, tractament antilliscant de paviments, reforç d’il·luminació a zones de treball.

Els arranjaments generals: ampliació de porta, canvi de gir de porta, tancaments, modificació de la configuració d’un espai, anivellament de paviments (interior-exterior), eliminació de graó, canvi de manetes, instal·lacions de subministraments bàsics en mal estat… I també altres actuacions complementàries de millora de l’eficiència energètica dels domicilis.

Se’n poden beneficiar d’aquestes ajudes, les persones majors de 65 anys, les que tinguin dificultats de mobilitat o les que estiguin en risc d’exclusió, empadronades al municipi. També les poden sol·licitar les persones majors de 80 anys que visquin soles o amb altres persones grans i les que tinguin acreditada la seva condició de discapacitat o dependència. Així mateix, es podran beneficiar les persones que amb dificultats funcionals o cognitives acreditades amb informe mèdic i les que disposin de pocs recursos econòmics.

Les sol·licituds es poden presentar a les oficines de Serveis Socials, al tercer pis de l’Edifici d’Entitats, de dilluns a divendres de 8:00 a 15:00 h. També es poden fer de manera telemàtica, al web municipal www.vilanovadelcami.cat, fins al 30 de setembre de 2022.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*