Inici Destacats El Somiatruites manté el distintiu Bib Gourmand de la Guia Michelin

El Somiatruites manté el distintiu Bib Gourmand de la Guia Michelin

COMPARTIR

Dimecres al vespre els germans Xavier i David Andrés van rebre la notícia de que el Somiatruites continuava a la Guia Michelin. I és que durant tres anys consecutius el restaurant igualadí ha mantingut Igualada i la comarca de l’Anoia en aquesta prestigiosa guia dels millors restaurants.

El distintiu que ha rebut el Somiatruites és el Bib Gourmand, un reconeixement als restaurants d’Espanya i Portugal amb una millor relació qualitat-preu, que requereix que l’establiment ofereixi un àpat d’excel·lent qualitat, format per dos plats –entrant i plat principal– i postres (a vegades amb beguda inclosa) i que ha de costar menys de 35 euros per persona a Espanya i menys de 30 euros a Portugal.

Aquesta guia es refereix al restaurant Somiatruites en les vessants arquitectònica i culinària, d’una banda, explica que l’espai és “realment singular” amb una “estètica interior que combina les pells adobades i el disseny per rememorar l’extinta activitat industrial de l’edifici”. D’altra banda, sobre la cuina, apunta que “ofereixen una cuina fresca i divertida, de base tradicional però posada al dia en tècniques i presentacions”.

La reafirmació del distintiu Bib Gourmand, que el Somiatruites manté des del 2017, arriba en un moment d’expansió del projecte, amb l’hotel, projectat per l’arquitecte Xavier Andrés, ja en la seva fase final de construcció i després d’un any d’èxits del xef David Andrés.

El restaurant i l’hotel del Somiatruites arriben al Fòrum Gastronòmic 

Aquest dimarts el germans Xavier i David Andrés han presentat el restaurant Somiatruites i el projecte de l’hotel al Fòrum Gastronòmic de Girona, un dels esdeveniments més importants pel sector de l’hostaleria al país.

La presentació ha tingut lloc a la sala més gran del Palau de Fires i Palau de Congressos de Girona, l’auditori, davant un públic molt nombrós i s’ha fet en el marc de la ponència que el xef David Andrés tenia programada al Fòrum Gastronòmic.

La presentació del projecte del Somiatruites ha anat a càrrec principalment de l’arquitecte Xavier Andrés, que ha explicat el naixement del Somiatruites, l’any 2013, com un projecte arrelat a Igualada i al territori, que sorgeix de la passió dels dos germans per fer un projecte familiar a la ciutat. Xavier Andrés ha explicat també l’ampliació del projecte amb l’hotel, que obrirà les portes en els propers mesos i que està coronat per l’hort del Somiatruites, una aposta també per la cuina amb productes de proximitat.

Tot seguit, el xef David Andrés, acompanyat de Zhou MengXin a la cuina, ha preparat tres propostes gastronòmiques amb les verdures de l’hort del Somiatruites com a protagonistes. Tres propostes que professen un màxim respecte i un aprofitament integral del producte, amb matèries primes com la carbassa, la sardina, el bacallà, les favetes, la col o la carn de garrí.

FER UN COMENTARI

*