Inici Gent Solidaritat al Nepal des de la Torre de Claramunt

Solidaritat al Nepal des de la Torre de Claramunt

COMPARTIR

Dos torredans amants de l’esport de muntanya, Sebas Santos i Sheila Jaular, van viure el passat mes de novembre una experiència al Nepal amb una doble vessant. Tots dos són membres de l’Associació de muntanya Riu d’Agost (AMRA) de la Torre de Claramunt, apassionats per l’escalada de pics i muntanyes que van tenir el privilegi de pujar a uns dels cims de 6.000 metres de la serralada de l’Himalaia, el que s’anomena popularment com “el sostre del món”.

Més enllà de la vessant esportiva, Santos i Jaular estan especialment satisfets d’haver portat “un bri d’esperança i solidaritat” al país que va patir un fort terratrèmol el 25 d’abril de 2015 que va deixar al voltant de 9.000 víctimes mortals i importants danys. El suport d’alguns espònsors com el propi Ajuntament de la Torre de Claramunt els ha permès portar ordinadors i material escolar per un col·legi d’un petit poble “que està a 8 hores en motocicleta des de la capital, Kathmandú”, segons expliquen els muntanyencs.

De la seva experiència nepalesa es queden amb “el granet de sorra que hem intentat posar en un racó del món on les dificultats són evidents i on la gent està acostumada a viure amb senzillesa” i amb record de l’agraïment per part dels professors i alumnes d’aquell petit poble. Sebas Santos i Sheila Jaular exposaran properament la seva experiència a l’escola de La Torre de Claramunt i després al centre social del municipi. Els dos muntanyencs han facilitat les primeres passes perquè els alumnes de l’escola anoienca estableixin contacte amb els de l’escola de Nepal. Els ordinadors que han portat els permetran intercanviar experiències superant els 7.500 quilòmetres que separen les dues escoles.

FER UN COMENTARI

*