Inici Destacats La disponibilitat de sòl industrial, el valor més competitiu de l’Anoia

La disponibilitat de sòl industrial, el valor més competitiu de l’Anoia

COMPARTIR

L’Anoia es troba en la 18a posició del rànquing de competitivitat territorial que cada any publica l’Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf (ADEPG), enguany a la Federació Empresarial del Gran Penedès. Després d’analitzar diferents variables i indicadors, l’informe atorga a l’Anoia 35,6 punts del seu índex. La comarca més ben posicionada és el Barcelonès, amb 75,3. A l’altre extrem hi ha el Pallars Sobirà, amb 20,8 punts.

L’evolució de l’Anoia ha estat positiva en els darrers anys, escalant del la 23a posició el 2015 a la 18a del passat 2016, encara lluny de les posicions prèvies a la crisi, al voltant del 15è lloc.

Analitzant els detalls de l’informe, la sostenibilitat social i ambiental de l’Anoia es troba entre les més baixes del país.  Entre els indicadors que fan caure aquesta valoració hi ha l’índex d’atur i el baix percentatge de recollida selectiva de residus. També està en la franja baixa la qualificació dels recursos humans i recursos per a l’educació i la formació professional i l’esperit emprenedor i el dinamisme empresarial.

En millor situació estan les infraestructures, i la disponibilitat de pols de desenvolupament i infraestructures, l’accés als mercats de clients i proveïdors, l’accés a la informació, la innovació i el volum de mercat i d’activitat.

L’únic aspecte valorat amb bona puntuació és la disponibilitat de sòl i espai per a l’activitat econòmica.

L’informe complet es pot consultar en aquest enllaç.42

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*