Inici Destacats La Societat Coral La Lira de la Pobla inicia temporada fent una...

La Societat Coral La Lira de la Pobla inicia temporada fent una crida per incorporar noves veus

COMPARTIR
Anvers i revers de l´estendard de l´Agrupació Coral La Lira Poblense, restaurat el 2018. Foto: Andreu Miquel

A l´Ateneu Gumersind Bisbal de la Pobla de Claramunt, el proper dimarts 28 de setembre, a les 9 del vespre, la coral mixta La Lira iniciarà el curs 2021/22 sota la direcció de Marta Carceller. Abans d´iniciar el primer assaig, la directora exposarà el calendari de la temporada i el contingut de les respectives actuacions.

Actualment la coral necessita la incorporació noves veus, per preservar i garantir el futur de l´entitat. Per això, qui estigui interessat en acompanyar-nos, els assajos tindran lloc a la sala teatre de l´Ateneu tots els dimarts de 9 a 10.30 del vespre. Per més informació podeu trucar al telèfon 93.808.78.00 de dilluns a divendres, de 9 del matí a les 2 del migdia.

Cent anys de l´estrena de l´estendard a Igualada

Els cants de l´entitat degana de la Pobla, amb el seu estendard al capdavant de les audicions, des de fa més de cent anys s´han pogut escoltar a diversos pobles i ciutats del territori, Per això, una dada per recordar aquesta temporada serà la commemoració dels cent anys de la estrena de la senyera poblatana, peça que va ser dissenyada per l´igualadí Josep Galtes i Cardús, i confeccionada per la Comunitat de Monges Josefines d´Igualada.

L´esdeveniment tingué lloc a la tarda del 28 de maig de 1922, en el marc de la Festa de la Flor de les Festes de Primavera d´Igualada, on un dels actes més esperats per tothom va ser la col·locació de nova placa de marbre de mossèn Cinto Verdaguer, que substituïa la del Paseo de la Alameda, peça dissenyada per l´arquitecte igualadí Ignasi Maria Colomer.

En aquell acte, una nombrosa generació omplia de gom a gom el passeig i la cantonada del carrer de Sant Magí per escoltar els parlaments de les autoritats. Finalitzades les respectives intervencions, la coral La Lira Poblense, que estrenava el seu estendard, acompanyada per la Banda de Música Alcantara, interpretava, “Els pescadors” i “La maquinista”, de Clavé. L´audició va cloure amb el cant conjunt d´ “Els segadors”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*