Inici Destacats La societat actual, en una dotzena de propostes a la temporada del...

La societat actual, en una dotzena de propostes a la temporada del Teatre de l’Aurora

COMPARTIR

 

L’any arrenca amb una programació de luxe al Teatre de l’Aurora que ha programat més d’una dotzena de propostes artístiques que són un reflex de la societat actual i que porten a escena temàtiques tan actuals com les violències de gènere, la bombolla de l’emprenedoria, la memòria història, les pors, l’ètica del fotoperiodisme o la gelosia, entre d’altres. Les entrades estan a la venda a través de la pàgina web del Teatre de l’Aurora. També es posaran a la venda els abonaments per a aquesta programació (4 espectacles per 40€) que es poden adquirir fins el 2 de març per telèfon: 93 805 00 75.

La Programació Gener/Maig 2018 promet grans moments de teatre ja que la Comissió de Programació del Teatre de l’Aurora ha fet una sèrie de propostes d’èxit que de ben segur no deixaran indiferent a ningú. En total són tretze propostes artístiques (11 espectacles i 2 concerts) que venen precedits d’èxit de crítica i públic per allí on han passat i, fins hi tot han estat reconeguts amb alguns premis. A més, s’acompanyen de grans noms de l’escena teatral catalana com Marc Rosich, Clara Peya, Ariadna Peya, Oriol Pla, Òscar Intente o Oriol Tarrasón, entre d’altres.

L’actualitat a escena

La temporada començarà el dia 19, 20 i 21 de gener amb Aüc un espectacle de dansa i teatre sobre les mil i una cares que adopta la violència sexual i que compta amb el segell de les germanes Peya que hi posen la música en directe (composada i interpretada per Clara Peya) i amb la direcció coreogràfica d’Ariadna Peya i amb la dramatúrgia de Carla Rovira.

El 26, 27 i 28 de gener arriba un dels èxits de petit format de la temporada passada que li han valgut dos Premis Butaca. Es tracta de Fairfly,una proposta de la companyia La Calòrica que, a través de la comèdia, fa una àcida crítica a l’emprenedoria i la bombolla que l’envolta.

Les pors estan presents a les nostres vides i en Marc Torrecillas juntament amb les actrius Ann Perelló i Lucía Torres l’han portat a escena a Anna (2, 3 i 4 de març) en un espectacle delicat que aborda una temàtica amb llums i ombres. Un altre sentiment ple de clarobscurs que el Teatre de l’Aurora porta a escena aquesta temporada és la gelosia. Amb Othello (11, 12 i 13 de maig) de Les Antonietes, Oriol Tarrasón fa una adaptació de l’obra de Shakespeare que es podrà veure a Igualada en primícia just abans d’estrenar-ne a Barcelona.

Després d’estrenar-se al Festival Temporada Alta de Girona arriba al Teatre de l’Aurora una producció de la Sala La Planeta, El color de la llum (16, 17 i 18 de març) que analitza els límits de l’ètica i la responsabilitat del fotoperiodisme a través d’una peça de teatre documental que dóna veu a cinc fotògrafs de prestigi: Joan Guerrero, Sandra Balsells, Emilio Morenatti, Samuel Aranda i Marta Ramoneda.

Una altra temàtica de plena vigència i actualitat és la recuperació de la memòria històrica que s’abordarà dins del Cicle Les Golfes amb Mort a les cunetes una primícia de David Pintó i Joan Valentí sobre la història real de 9 republicans civils que van ser traslladats de la presó de Manresa el 9 de febrer de 1939 per ser afusellats a Can Maçana, al peu de la muntanya de Montserrat.

Un altre dels espectacles premiats de la temporada és Big Bounce (24 i 25 de febrer), un atractiu muntatge de dansa que fusiona moviment i paraula a càrrec de tres coreògrafes de prestigi que els va valdre el premi Sebastià Gasch “Aplaudiment a la creació emergent” 2015.

La comèdia a escena

En el capítol de l’humor hi trobem (el 16, 17 i 18 de febrer) Àries de reservat, una òpera còmica dirigida per Marc Rosich amb dues excel·lents artistes sobre l’escenari: la soprano coloratura Elena Martinell i la pianista Gloria Garcés.

Si la sala gran acull aquesta òpera còmica dirigida per Marc Rosich, Les Golfes acullen un cabaret dirigit també per Rosich i que porta per títol ¿Qué fue de Andrés Villarrosa? (27 d’abril), un divertit espectacle de cabaret musical a cavall entre la realitat i la ficció, i entre l’España cañí i el divertimento.

El 5 i 6 de maig el Teatre de l’Aurora acull un dels imperdibles de la temporada: Be god is amb tres grans artistes a escena: el televisiu Oriol Pla, Blai Juanet Sanagustín i Marc Sastre que posen en escena un divertidíssim xou ple de gags que faran sortir al públic del teatre amb un somriure d’orella a orella i una dosi extra d’energia.

Els contes a escena

El Cicle Les Golfes acollirà el 9 de febrer una nova sessió de Contes per adults amb narracions a càrrec de Ferran Martín que explicarà tot allò que hi ha Entre el tabú i lo sagrat amb un recorregut pel patrimoni oral de diferents pobles del món i on narrarà sis històries que parlen de la sexualitat, la virilitat, els plaers carnals i l’èxtasi.

La música a escena

La programació de Gener a Maig de 2018 també inclou dos concerts emmarcats dins del Cicle Música de primera fila. Es tracta de Metrinova (11 de març) amb el bateria igualadí Ildefons Alonso i de la pianista igualadina Neus Peris (22 d’abril).

Un treball col·lectiu i participatiu

Aquesta nova programació ha estat dissenyada, una vegada més, per la Comissió de Programació del Teatre de l’Aurora, creada ara fa tres anys amb la voluntat d’implicar els espectadors en la definició de la programació teatral i en el desenvolupament del projecte col·lectiu i participatiu de la sala independent igualadina. Actualment, la comissió està integrada per Agustí Coll, Anna Garcia, Lluís Segura, Òscar Balcells, Josep M. Ribaudí, Francesc Esteve, Alison Newman, María José Lizarte, Empar Bové, Toni Closa i Carme Solà.

Exposició de pintura dels artistes de l’Associació Salut Mental Catalunya Anoia

Les parets del vestíbul del Teatre de l’Aurora acolliran una exposició molt especial. Es tracta de les pintures sobre tela dels artistes de l’Associació de Salut Mental Catalunya Anoia. Aquestes obres han estat elaborades durant els classe de happening, un taller on cada dijous al matí fomenten la seva creativitat i expressen tot allò que necessiten dir.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*