Inici Política Els socialistes de Masquefa proposen un pla de millores urbanes

Els socialistes de Masquefa proposen un pla de millores urbanes

COMPARTIR

Masquefa és un territori complex i extens que presenta realitats diverses, plurals i amb desequilibris importants. En aquest sentit, i en paraules del candidat Daniel Gutiérrez, ‘el pla de millores urbanes pretén assolir una ciutadania de qualitat per una Masquefa de totes i tots’.

La clau de volta d’aquest projecte és el Pla d’Ordenació Municipal de Masquefa (POUM). Els Socialistes de Masquefa preveuen tancar aquest important document en dos anys i convertir-lo en una eina per avançar i créixer, de manera planificada, ordenada i sostenible, vers la Masquefa del futur. L’actual ordenament és de l’any 1986.

En el marc del Pla de Millores Urbanes destaquen les següents:

Passera de vianants i via segura entre El Maset i Masquefa. Pont per vianants i vehicles sense motor que garanteix la seguretat i facilita l’accessibilitat. Vorera millorada i segura en paral·lel a la carretera.

Avinguda Can Parellada accessible i segura. Millora de la via per garantir la seguretat de vianants i ordenar el trànsit. Rotonda a l’accés a Can Parellada per la carretera B224z i rotondes de pacificació a les cruïlles de l’Avinguda Can Marcet i carrer Monistrol de Montserrat.

Millora urbana del Passeig de la Via. Voreres amples i segures, ampliació de l’espai d’aparcament i continuïtat urbanística amb la Plaça de l’Estació i el seu entorn.

Millora urbana en la connexió de La Beguda amb Can Parellada, ampliant zones d’aparcament i pacificació de la Plaça de l’Església a La Beguda. Millor connexió entre La Beguda i Can Parellada. La Beguda guanyarà més places d’aparcament garantint la proximitat de veïns i visitants, així com pacificar la plaça de l’Església i el carrer dels Oms per guanyar espai públic.

Parc Urbà del Turó del Met. Espai familiar que inclou l’actual Skate Park i Parkour, noves pistes esportives, zona de pícnic i porxo juvenil. El Turó del Met és convertirà en el Mirador 360º de Masquefa. Aquesta actuació permetrà connectar definitivament Can Parellada amb Masquefa.

Programa ‘Renovem el Barri’. Col·laboració amb els veïns per millorar les condicions d’habitabilitat dels edificis residencials anteriors a 1980 amb deficiències de conservació i manteniment.

El ‘Pla de Millores Urbanes’ és, segons Daniel Gutiérrez, ‘la resposta pública als reptes urbanístics d’alguns punts del municipi que necessiten una atenció especial amb l’objectiu de garantir l’equilibri territorial i la cohesió social’.

FER UN COMENTARI

*