Inici Política Els socialistes de Masquefa proposen el pla d’habitatge 2020-2030

Els socialistes de Masquefa proposen el pla d’habitatge 2020-2030

COMPARTIR

L’accés a l’habitatge és un problema de primer ordre a Masquefa. Les dificultats per accedir a un habitatge afecten sobretot als joves i a les famílies treballadores. És urgent donar resposta i impulsar experiències diverses per condicionar el mercat de l’habitatge i evitar l’expulsió de veïnes i veïns.

Segons el PSC, Masquefa pot esdevenir l’avantguarda per evitar la pèrdua i garantir l’accés a l’habitatge. En aquest sentit els Socialistes de Masquefa presenten el Pla d’Habitatge 2020-2030, un conjunt d’accions a curt, mig i llarg termini que té com a objectiu aconseguir una bossa important d’habitatge públic i aflorar els habitatges buits que existeixen al municipi i que es troben en mans de grans tenidors i entitats bancàries.

El Pla d’Habitatge 2020-2030 assolirà els seus objectius mitjançant 4 tipus d’accions:

PARC D’HABITATGE PÚBLIC. Regeneració urbana del carrer Sant Antoni i de la fàbrica del cartró amb l’edificació d’un Parc d’Habitatge Públic, amb aproximadament 25 habitatges, destinats a joves, famílies treballadores i persones amb dependències i/o discapacitats. Inclou espais per entitats i col·lectius i pàrquing públic subterrani.
Cens d’habitatge buits. Estudi d’ocupació dels habitatges de Masquefa que permeti determinar l’estratègia per promoure l’ocupació i la lluita contra la desocupació permanent i injustificada, sobretot la produïda pels grans tenidors i entitats bancàries.
Bossa pública d’habitatge. Mitjançant convenis amb particulars, l’Ajuntament gestionarà i farà d’intermediari entre propietaris i llogaters, garantint el pagament del lloguer, el correcte manteniment de l’habitatge i alhora un preu social.
Masoveria urbana. Contracte en el qual el propietari cedeix l’ús de l’habitatge al masover, a canvi de determinades obres de rehabilitació i millora. L’ajuntament promou el contracte i garanteix el compliment dels contractes.

El Pla d’Habitatge Públic que impulsa la candidatura dels Socialistes de Masquefa és “la resposta pública a les dificultats d’accés a l’habitatge de les veïnes i veïns. Garantir el dret a l’habitatge digne serà una peça clau del futur de Masquefa”.

FER UN COMENTARI

*