Inici Destacats Els Socialistes d’Igualada reclamen al govern un model de ciutat a llarg...

Els Socialistes d’Igualada reclamen al govern un model de ciutat a llarg termini

COMPARTIR

El grup municipal dels Socialistes d’Igualada ha fet balanç de la meitat del mandat de l’ajuntament de la capital de l’Anoia valorant positivament la seva incidència en els pressupostos de CiU -que els ha permès desenvolupar algunes de les mesures que portaven al seu programa- però reclamant al govern que desenvolupi un model de ciutat a llarg termini, amb nous projectes de futur.

Irene Gil assegura que han fet “oposició des de la responsabilitat”, reivindicant “el valor del pacte” posant “la ciutadania per damunt”. La regidora socialista es mostra satisfeta per la incidència que han aconseguit recolzant els pressupostos del govern de Marc Castells però lamenta que “no veiem projectes de futur”.

En aquesta línia, el portaveu Jordi Riba creu que “falta definir nous projectes de ciutat” un cop s’han assolit projectes com el 4D Health o el Campus Universitari. Riba reclama que es posi fil a l’agulla per elaborar un nou POUM de la mà dels municipis de la Conca d’Òdena, perquè el pla d’Igualada “té 31 anys i no pot respondre a les necessitats d’avui ni a les demà”. Com a pas previ, Jordi Riba considera que caldria revisar el Pla Director de la Conca d’Òdena.

El regidor dels Socialistes d’Igualada també reclama que es posin sobre la taula les infraestructures que necessita la capital de l’Anoia i adverteix que “o tenim l’agenda d’infraestructures definida o ens passarà el tren” i, precisament en l’àmbit ferroviari, lamenta que “hem estat sols al mig del desert defensant la connexió ferroviària”. Més enllà del projecte d’Eix Ferroviari Transversal, Jordi Riba creu que hi ha oportunitats amb la definició del corredor mediterrani “i en com connectar-lo amb el centre del país”, però alerta que “o hi som o correm el risc de quedar-nos fora”.

Pel que fa les perspectives dels socialistes per a les municipals del 2019, Riba només diu que la clau és “seguir treballant” i avança que la continuïtat del seu suport als comptes del govern de CiU serà “en funció del balanç” que facin a finals d’aquest any de les accions desenvolupades a proposta del PSC.

 

FER UN COMENTARI

*