Inici Destacats Els Socialistes d’Igualada rebutgen l’aplicació de l’article 155

Els Socialistes d’Igualada rebutgen l’aplicació de l’article 155

COMPARTIR

El grup municipal dels Socialistes d’Igualada s’ha sumat al manifest que els alcaldes del PSC de Santa Coloma de Gramanet, Terrassa, Granollers i Castellar del Vallès han fet contra l’aplicació de l’article 155 per part del govern de Mariano Rajoy. Els tres regidors del PSC a l’Ajuntament d’Igualada han firmat el comunicat, que expressa “el nostre més radical desacord i rebuig a l’aplicació de l’article 155 i les mesures que se’n deriven”.

Els regidors igualadins demanen “que el PSC s’oposi frontalment a aquesta mesura i no validi, en cap cas, la seva posada en marxa”, donat que “el projecte dels socialistes catalans es fonamenta en l’exercici i constant enfortiment de l’autogovern de Catalunya. L’aplicació del 155 suposa, de fet, la suspensió de l’autonomia de la Generalitat i del Parlament de Catalunya, les conseqüències de la qual serien irreparables”.

Per la seva banda, el manifest insta al Govern de la Generalitat “a no tirar endavant cap mesura irreversible i unilateral i que, per tant, no faci cap declaració d’independència. No és moment de prendre cap decisió que faciliti la ruptura i el xoc de trens, sinó de retornar a la legalitat establerta en el propi Estatut”.

Els socialistes reiteren l’aposta pel diàleg i consideren que la retirada de l’article 155 hauria d’implicar “fer possible una reforma constitucional amb la participació de tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, i també iniciar els treballs a Catalunya per elaborar un nou Estatut que doni resposta als anhels de la societat catalana”.

FER UN COMENTARI

*