Inici Política Socialistes d’Igualada posa condicions al seu suport als pressupostos de CiU

Socialistes d’Igualada posa condicions al seu suport als pressupostos de CiU

COMPARTIR

El grup municipal dels Socialistes d’Igualada ha presentat quines són les seves condicions si CiU vol que recolzi el Pressupost 2017 que el govern de la ciutat ha presentat aquest dimecres al matí. El grup socialista ha seleccionat sis mesures del seu programa electoral i demana que siguin incorporades al Pressupost si CiU vol tenir el seu suport al ple del dia 27 de desembre.

En l’àmbit econòmic, els Socialistes demanen que es creï un programa d’ajudes per pagar la quota d’autònoms a aquelles persones que s’hi dónin d’alta. L’objectiu és facilitar l’emprenedoria i que molts joves que ara no ho fan per la incertesa que els genera haver de pagar una quota fixa d’autònoms, puguin veure reduït aquest import.

Davant el fet que Igualada sigui de les ciutats que es troba a la cua en reciclatge, el grup municipal socialista demana que el pressupost inclogui una partida per fer una prova pilot que funciona en diverses ciutats d’Europa per promoure el reciclatge. Els veïns tindrien una targeta personal que haurien de marcar cada vegada que llencen la brossa. Si ho fan de manera correcta, rebrien premis i avantatges. Aquesta prova pilot s’hauria de fer en dues zones d’Igualada amb prou densitat de població com per poder-la avaluar.

En l’àmbit del transport sostenible, els Socialistes d’Igualada demanen que s’aposti pels desplaçaments en bicicleta i, en aquest sentit, proposen desplegar una xarxa d’aparcaments segurs per bicis, els anomenats “bicibox”. Es tracta d’una xarxa que ja es troba en funcionament en diversos municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i que té diferents compartiments per guardar-hi bicicletes i els usuaris hi acedeixen mitjançant una clau i de forma gratuïta. La proposta és que es puguin ubicar en punts d’especial concurrència.

Pel que fa al Centre Cívic Nord, el grup municipal socialista recorda que ja portava incorporat al seu programa electoral la construcció d’un centre cívic pel nord de la ciutat. El grup proposa que l’equipament inclogui sales de biblioteca i d’estudis per donar servei als veïns del nord d’Igualada i descongestionar la Biblioteca Central i les sales d’estudi que en èpoques d’exàmens queden plenes.

En l’àmbit de l’espai públic, el grup socialista demana revitalitzar el passeig Verdaguer amb dues mesures. D’una banda, instal·lar tres quioscos al llarg del passeig, de menjar, premsa i flors, on hi puguin treballar joves emprenedors i persones amb alguna discapacitat. I, d’altra banda, arranjar els desperfectes que tenen les rajoles en diversos punts.

I la sisena demanda dels Socialistes d’Igualada pel Pressupost 2017 és que es reforci el programa d’habitatge per persones que pateixen problemes de salut mental, que se sumaria a la resta de polítiques de l’ajuntament en aquest àmbit, en col·laboració amb l’entitat ARMPA.

Mesures del Pressupost 2016 que segueixen

Dins les mesures pactades l’any passat pel Pressupost 2016, els Socialistes d’Igualada demanen que es doni continuïtat a les seves propostes com el programa “Menja sa a l’insti” per garantir un àpat saludable a aquells joves que estudien ESO i que provenen de famílies amb pocs recursos, que també es mantingui el programa d’ajudes per la rehabilitació d’habitatges amb la condició de que es destinin a lloguer social i que continuïn les beques pels estudiants universitaris. En aquest cas, els Socialistes sol·liciten que els 37.000 euros que van quedar sense adjudicar aquest any, se sumin a l’import de les beques per l’any que ve arribant fins als 87.000 euros de beques universitàries.

Oposició constructiva

Una vegada fetes aquestes demandes, el grup municipal socialista està a l’espera de que el govern de CiU digui si les incorpora al Pressupost. En cas que així sigui, els Socialistes d’Igualada recolzaran el document però si no és així, el vot serà negatiu. El portaveu socialista, Jordi Riba, explica que “volem ser una oposició útil i propositiva i totes aquestes mesures van en aquesta línia. En fer possible la introducció de propostes del nostre programa electoral en l’acció de govern en temes que creiem que la ciutat necessita i pels quals vetllem des dels Socialistes d’Igualada. La nostra voluntat és aquesta i ens agradaria que també fos la de la resta de grups de l’oposició. Ara estem a l’espera d’una resposta”.

FER UN COMENTARI

*