Inici Societat La SMMI manté l’expresident del comitè cobrant el seu sou sense anar...

La SMMI manté l’expresident del comitè cobrant el seu sou sense anar a treballar

COMPARTIR

La Societat Municipal Mediambiental d’Igualada, empresa que gestiona la neteja viària i la recollida d’escombraries de la ciutat, mantindrà el que va ser president del comitè d’empresa cobrant el seu sou, però sense anar a treballar. El Tribunal de Justícia de Catalunya va resoldre fa algunes setmanes que l’acomiadament de Pedro González havia estat improcedent, com ja havia dictaminat una primera sentència del Jutjat Social número 10 de Barcelona fa un any. Des de llavors, l’empresa havia readmès el treballador però l’exhimia de l’obligació d’assistir al seu lloc de treball fins que es resolgués el seu recurs al TSJC.

Després de la sentència, González va sol·licitar per carta a l’empresa la data de la seva reincoporació al seu lloc de treball. L’empresa, participada per Fomento de Construcciones y Contratas i -en un terç- per l’Ajuntament d’Igualada, va respondre al treballador amb una carta on li diu que la sentència “no és ferma”, donat que es pot presentar recurs davant el Tribunal Suprem. La companyia li diu que “en tant en quant l’empresa no hagi analitzat detingudament la sentència i decideixi si opta per recórrer-la o deixar-la ferma, haurà de seguir vostè en la mateixa situació que fins ara”. Per tant, com conclou la mateixa carta a la que ha tingut accés aquest diari, “continuarà rebent la seva retribució habitual però exonerat del deure de prestar serveis”.

La Societat Municipal Mediambiental d’Igualada afegeix que traslladarà al treballador la decisió que acabi prenent.

En el ple municipal del passat dimarts, la CUP va acusar el govern de fer “la vista grossa” en considerar que es  tractava d’un afer intern de l’empresa. El regidor Albert Mateu va reivindicar que l’Ajuntament ha de sentir-se responsable d’aquesta situació i que era necessari “reflexionar sobre el model de gestió” d’aquest tipus de serveis.

FER UN COMENTARI

*