Inici Destacats El sisè Igualada Rock City arriba amb la Festa Major

El sisè Igualada Rock City arriba amb la Festa Major

COMPARTIR

El proper dissabte 25 d’agost se celebrarà a la plaça de la Creu d’Igualada el festival Igualada Rock City 2018. Esdeveniment que forma part dels actes de la Festa Major d’enguany.

L’Associació Rock City, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, presenta un cartell molt atractiu format per quatre grups d’estils diversos dins l’ampli ventall de la música rock. Les bandes d’aquesta 6a edició són: La Banda Trapera del Río, The Wizards, Foscor i Blaze Out.

La Banda Trapera del Río és un llegendari grup de punk i rock’n’roll considerat per molts el primer grup de punk rock de l’estat espanyol. Originaris de Cornellà, però establerts a Barcelona, La Trapera van publicar el seu primer disc el 1979 mentre bandes angleses com Sex Pistols, The Clash, Iggy & The Stooges o MC5 popularitzaven aquest so transgressor i provocatiu que és la música punk. Després de passar uns anys inactius la banda es va reunir el 2016 per celebrar la gira del seu 40è aniversari. Serà un privilegi tenir una de les bandes més importants de la música rock del nostre país. Uns pioners en tota regla que faran sonar himnes com “Ciutat Podrida” (considerada la primera cançó de rock dur en català) juntament amb els temes més destacats del seu magnífic i atemporal repertori. El 25 d’agost serà un dia històric: La Banda Trapera del Río tocaran per primera vegada a Igualada. Tocaran a l’IRC ’18.

The Wizards és una banda de Bilbao de hard rock i stoner que per la seva música, imatge i actitud recorda la grandesa del rock dels anys 70, i de grups com Black Sabbath, Deep Purple, Blue Oyster Cult, Pentagram o The Cult. Energia i potència garantides amb aquest genial grup que ens presentarà el seu últim disc “Full Moon in Scorpio”, obra que els està catapultant com un dels grups amb més interessants de l’estat espanyol i part del continent europeu.

Blaze Out són de Barcelona, són molt joves i no paren créixer. Fan heavy metal clàssic i modern al mateix temps. Connecten amb els més joves i amb els veterans de l’escena. Són els nostres Metallica. Després de tocar en festivals tan importants com el Download, el Hellfest francès o el Resurrection Fest vindran a Igualada a descarregar els himnes dels seus aclamats discos “Headshot” i “Backlash”. La banda amb més projecció del cartell de l’IRC ’18.

Foscor és un dels grups més originals de l’escena del metal i el rock de casa nostra. La seva mescla de black metal i rock progressiu cantat en anglès i català és coneguda més enllà de les nostres fronteres. Destaquen per l’evolució del seu so inicial més extrem cap a terrenys més atmosfèrics i melòdics sense perdre l’essència dels seus orígens. El seu últim disc, “Les irreals visions”, va ser escollit per diversos mitjans especialitzats com un dels millors del passat 2017.

El festival Igualada Rock City 2018 serà un esdeveniment ideal per a tots aquells a qui els agradi estils musicals com el punk rock, el metal, el hard rock, el rock progressiu i el Rock’n’Roll en general. I molt recomanable per seguidors de bandes com Iggy & the Stooges, Sex Pistols, Metallica, Black Sabbath, Pentagram, MC5, The Clash, Opeth, Enslaved, Alice in Chains, Tool o Iron Maiden entre molts d’altres.

Dissabte 25 d’agost a les 23:00h a la plaça de la Creu d’Igualada.
L’IRC forma part dels actes de la Festa Major 2018 i l’entrada serà gratuïta. Organitza: Associació Rock City amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada. Cartell creat i dissenyat per l’Il·lustrador igualadí Marc González.

FER UN COMENTARI

*