Inici Destacats Sis escoles de l’Anoia participen a la Mostra Sambori de creació cultural...

Sis escoles de l’Anoia participen a la Mostra Sambori de creació cultural en català

COMPARTIR

Òmnium Anoia fa un molt bon balanç de la participació de les escoles de la comarca a la Mostra Sambori de creacions culturals en llengua catalana. Un total de sis centres educatius anoiencs han presentat els seus treballs a la Mostra Sambori d’enguany: l’Escola Marta Mata de Vilanova del Camí, l’Escola Montbou – ZER El Ventall de Santa Margarida de Montbui, l’Institut Badia i Margarit d’Igualada, l’Institut Pla de les Moreres de Vilanova del Camí, l’Institut Montbui de Santa Margarida de Montbui i l’Escola Maristes d’Igualada. Tots els centres participants han rebut un obsequi i un diploma d’agraïment.

Si bé històricament els Sambori havien estat uns premis literaris per a infants i joves, enguany s’han reconvertit en una Mostra de creacions culturals en llengua catalana, ja siguin en forma de literatura, arts escèniques, arts plàstiques, música, audiovisuals, o interdisciplinaris. En lloc de presentar-s’hi individualment els alumnes com s’havia fet els darrers quinze anys, ara són els centres que s’hi presenten i les obres –sempre en format vídeo- passen a ser d’autoria col·lectiva.

Amb aquest canvi de format, el Sambori vol adaptar-se a les noves formes de creació d’infants i joves i al desenvolupament de les noves tecnologies, que han obert un ampli ventall de canals i formes d’expressió artística i cultural. Sempre amb l’objectiu final d’enfortir la llengua catalana com a eina d’expressió, també oral, i promovent-ne l’ús social, el vincle emocional i el sentiment de pertinença comunitari dels infants i joves.

Des d’Òmnium Anoia agraeixen a totes les escoles participants i conviden a la resta de centres educatius de la comarca a presentar els seus treballs a la Mostra Sambori de 2023. Hi poden participar tots els centres d’educació primària, secundària obligatòria, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà en centres educatius d’arreu dels Països Catalans. Les bases es poden trobar a la web www.omnium.cat/projectes/sambori.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*