Inici Destacats Els sindicats sortiran al carrer en un 1 de maig marcat per...

Els sindicats sortiran al carrer en un 1 de maig marcat per l’impacte laboral de la pandèmia

COMPARTIR

Els sindicats sortiran al carrer aquest 1 de maig, dia del treballador, en diferents convocatòries adaptades a la Covid-19 per tal de reclamar que la sortida de la situació pandèmia no es faci amb retallades de drets a la classe treballadora.

CCOO i UGT convoquen al Passeig Verdaguer d’Igualada

Els sindicats majoritaris CCOO i UGT han convocat una concentració al mateix lloc dels darrers anys (a Igualada, al Passeig Verdaguer amb carrer de Sant Magí), a les 11 del matí, on es llegirà el manifest unitari i hi hauran diferents intervencions. Els sindicats consideren que “hem de continuar reivindicant els drets a la igualtat, a l’ocupació, als salaris i les pensions dignes, a la protecció social, protegir teixit productiu … I tot plegat, és especialment important a l’Anoia que pateix aquesta dura crisi amb intensitat”.

El lema de CCOO de Catalunya per aquest 1 de Maig serà ‘El país està en deute amb la gent treballadora. Ara toca’. Per al sindicat, “després de més d’un any de crisi sanitària i econòmica, moltes persones es troben avui en situació de necessitat. El reconeixement als treballadors i les treballadores s’ha de concretar en la millora de les seves condicions de treball. El país té un deute amb la seva gent treballadora. Una vegada consolidat el procés de vacunació, és urgent posar en marxa l’agenda social pendent i compromesa amb els agents socials i amb la ciutadania. És el que toca i ho exigim com a primera força social de casa nostra. Tornem a reivindicar la centralitat del treball. Urgeix derogar la reforma laboral del 2012, per posar fi a la dualitat del mercat de treball, l’excés de contractació temporal, l’atur juvenil, recuperar la ultraactivitat dels convenis col·lectius o que els sectorials recuperin la seva referència de mínims. Que es regulin les contractes i subcontractes perquè les persones que treballen en activitats externalitzades tinguin garantits drets i no s’utilitzi aquesta pràctica com a dumping i baixada de condicions laborals”.

La Intersindical reivindica per l’1 de maig “la República dels drets socials”

La Intersindical-CSC ha organitzat dos actes a l’Anoia. A Igualada, una concentració i acte polític a les 12h. Es farà a la cantonada entre el Sant Magí i el carrer del Clos amb la intervenció de Martí Claret (membre de la Unió Territorial de l’Anoia i del Secretariat Nacional de l’Assemblea), Marina Llansana (ex-vicepresidenta d’Òmnium Cultural) i Jordi Pons (Portaveu Comarcal de la Intersindical a l’Anoia).

A Piera, es farà una concentració i acte politic a les 18h al carrer de la Plaça (davant de l’Ajuntament), on intervindran: Rosa Poch, coordinadora comarcal de l’Assemblea i Anna Castro, membre del secretariat de la Intersindical a l’Anoia.

Intersindical Anoia s’ha coordinat amb diferents nuclis de l’Assemblea mitjançant la plataforma Alcem-nos sota el lema: “Alcem-nos per la República dels drets socials” , que a l’Anoia consistirà en el desplegament de pancartes a municipis com Capellades, Vilanova del Camí, Piera o Igualada.

Amb la finalitat de garantir les mesures de seguretat i sanitat en el marc de la pandèmia, cal fer un registre de persones assistents a anoia@intersindical-csc.cat o https://www.intersindical-csc.cat/2021/04/19/participacio-concentracions-1r-de-maig/

Intersindical-CSC, en aquest 1 de maig, “defensem la reducció de la jornada laboral, la fixació d’un Salari Mínim Interprofessional català de 1300 €, la titularitat pública dels serveis basics, avançar cap a un model productiu sostenible, la implementació d’una renda bàsica universal, garantir pensions dignes i la reducció de l’edat de jubilació, així com el blindatge de la llengua als centres de treball. Aquest és el futur que volem construir des del sindicalisme independentista, un futur forjat des de la solidaritat mútua i l’organització col·lectiva, al servei del país i de la gent treballadora”.

1 COMENTARI

  1. Para que quieren salir a manifestarse, si todo esta mas que amañado. Ellos lo tienen seguro y aún más, con la repartición de dinero a los sindicatos UGT y CCOO que les ha dado el gobierno…me quedo en casa que me contagian.

FER UN COMENTARI

*