Inici Destacats Sindicats i patronals de l’Anoia fan front comú contra la manca de...

Sindicats i patronals de l’Anoia fan front comú contra la manca de solucions per als treballadors de la Conca d’Òdena

COMPARTIR

Els sindicats UGT i CCOO i la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) fan front comú per denunciar la manca de solucions per als treballadors afectats pel confinament a la Conca d’Òdena i reclamen solucions “definitives” per a les qüestions no resoltes en el darrer decret de l’Estat sobre l’aturada de l’activitat no essencial. Patronal i sindicats reclamen “cobertura legal i seguretat jurídica” perquè els treballadors no essencials que viuen dins de la Conca d’Òdena i han de treballar fora, així com els qui viuen fora de la zona confinada i treballen dins, puguin acollir-se a una incapacitat temporal: “Per respecte i per responsabilitat cal que l’administració sigui també exigent i doni respostes clares i efectives”.

En aquest sentit, el reial decret estableix que només poden accedir a la situació d’incapacitat temporal amb efectes retroactius, els treballadors considerats essencials amb domicili a l’àrea confinada, però “no s’aclareix si es reconeixerà a les persones que no han pogut sortir del confinament a prestar serveis als seus llocs de treball no inclosos com a serveis essencials”.

Patronal i sindicats asseguren que la situació dels treballadors és de total indefensió: “Es troben desorientats i amb manca de protecció social. Hem d’evitar que aquesta crisi sanitària, que ja ha esdevingut econòmica, sigui també una crisi social amb repercussió directa sobre les persones i les famílies, i preservi l’ocupació i el nostre teixit productiu i empresarial”.

Jordi Pujolar / ACN

FER UN COMENTARI

*