Inici Destacats Els sindicats organitzen dues concentracions a Igualada per commemorar l’1 de maig

Els sindicats organitzen dues concentracions a Igualada per commemorar l’1 de maig

COMPARTIR

Igualada viurà la jornada de l’1 de maig amb dues concentracions. Una la convoquen els sindicats CCOO i UGT i una segona és convocada per Intersindical-CSC Anoia.

La concentració dels sindicats majoritaris tindrà lloc a les 12 de migdia a la cantonada entre el Passeig Verdaguer i el Carrer Sant Magí d’Igualada.

Sota el lema “Primer les persones”, CCOO y UGT commemoren el dia del treballador recordant que “la lluita ha de ser permanent per defensar els drets assolits i per combatre les noves situacions de desigualtat i de precarietat laboral”.

Per revertir aquestes situacions de precarietat, els sindicats defensen que és necessari derogar les reformes laborals imposades “que només han servit per precaritzar encara més el nostre mercat de treball”.

Entre els aspectes que reclamen hi ha “una fiscalitat justa perquè la riquesa acumulada torni a les mans que l’han creada”, “treball digne i jornada de 35 hores i una economia feminista, justa i harmoniosa amb el medi ambient”.

Manifestació unitària: “Pels drets de totes, unim-nos”
 
La Intersindical-CSC Anoia i altres organitzacions, convoquen la manifestació unitària per reivindicar els drets socials i laborals sota el lema “Pels drets de totes, unim-nos”. La marxa sortirà a les 12h. de la Plaça de la Masuca d’Igualada, on reclamaran salaris i pensions mínimes de 1.200 euros, una jornada laboral de 35 hores, la derogació de la reforma laboral, la fi de la discriminació laboral de les dones, l’aplicació de les lleis socials torpedinades pel TC, la rebaixa immediata de les taxes universitàries un 30%, la fi de la persecució política i judicial dels i les docents o la llibertat dels presos i preses polítiques i de les represaliades i el retorn de les persones exiliades.

Criden a les organitzacions independentistes i en defensa dels drets socials i laborals a donar suport a unes convocatòries que reivindiquem que “la lluita per un país lliure només es pot entendre si va estretament lligada a la reivindicació d’una societat realment justa i amb més drets socials”, així com que “la gent treballadora dels Països Catalans només assolirà les cotes de benestar, drets i igualtat que es mereix en el marc de la implementació d’una República catalana edificada des de baix”. Per això reclamen “ambició al Govern i al Parlament per defensar els drets laborals i socials de la ciutadania, malgrat els impediments de les institucions de l’Estat”.

1 COMENTARI

  1. fals, la intersindical no fa cap manifestació. Es fa una manifestació unitària amb diferents organitzacions polítiques com Arran, sindicats com CGT o Intersindical, i partits com la CUP, qui va x lliure, com sempre, els sindicats del règim, els sindicats que pacten EROS, i que no se sumen a les Vagues genereals, pk de sindicat només en tenen el nom.

    Tampoc costa gaire enviar algun correu a alguna organització política per fer millor la vostra feina

FER UN COMENTARI

*